KØB PLUS!

Er dette Lances geniale regnestykke?

Ved kun at indrømme doping frem til 2005 kan Lance Armstrong muligvis være tilbage i fuld vigør allerede til sommer.

Lance Armstrong sagde det selv - det er umuligt at vinde Tour de France uden at have dopet sig, fordi så mange i feltet er på præstationsfremmende midler.

Vil det så sige, at man kan blive nummer tre i samme løb uden snyd?

Det mener Lance Armstrong åbenbart.

Inden udsendelsen af det to en halv-times lange interview med Oprah Winfrey fortalte han, at alle kort ville blive lagt på bordet omkring hans brug af doping, og i nat løb udsendelsen så over skærmen.

Og indrømmelsen ligeså. 

Men - og det er et stort men - Lance Armstrong gav kun udtryk for, at han havde benyttet sig af ulovlige midler til og med 2005, hvor han senest vandt Tour de France. 

Det vil altså sige, at den amerikanske dopingsynder efter sine egne udmeldinger var ren i comeback-året 2009, hvor han samlet blev nummer tre, og igen året efter, hvor han sluttede som nummer 23.

- Det er højst mærkværdigt, at han kunne blive nummer tre i 2009 ved at cykle rent, siger den norske rytter, Kurt Asle Arvesen til NRK om Lance Armstrongs bedrift.  
 
Sagen er den, at Lance Armstrong i øjeblikket afsoner livstidskarantæne fra al form for sport - udstedt af den verdensomspændende antidoping-organisation, WADA.

Derfor spekulerer amerikanske medier nu i, at Lance Armstrong med sin indrømmelse kan få nedsat sin livstidskarantæne til næste trin på skalaen over karantæne, som er otte år.

En hurtig udregning vil dermed vise, at Lance Armstrongs karantæne fra det seneste år, hvor han ifølge sig selv brugte doping, altså i 2005, med otte års karantæne er fri til at dyrke sport på eliteplan igen i - ja, 2013.

Armstrong har de seneste par år gjort sig i triatlon, og indrømmelsen af brugen af doping skal muligvis ses i det lys, at han ønsker at fortsætte sit virke i denne sportsgren.

Mon WADA forbarmer sig?

Læs også: