KØB PLUS!

Ekstra Bladet dropper Riis

Bjarne Riis er færdig som klummeskribent for Ekstra Bladet

Under Tour de France i 2011 og 2012 har Bjarne Riis været klummeskribent for Ekstra Bladet, men det er slut nu. Det bekræfter Ekstra Bladet Sport mandag.

Begrundelsen for fravalget af Riis' klummer er ikke alle de dopingbeskyldninger, Riis har været udsat for, men fordi Riis simpelthen skriver for lidt om doping, som ingen efterhånden kan være i tvivl om er en stor del af cykelsporten.

- Vi var sådan set tilfredse med Riis som klummeskriver, men da vi sad og skulle evaluere, så syntes vi alligevel, vi fik for lidt ud af det. Han fortalte for lidt af det der skete bag facaden, siger redaktionschef på Ekstra Bladet Sport, Søren Lauridsen.

Søren Lauridsen siger, at det ikke er doping, der er problemet, men tavsheden omkring det.

- Vi ville ikke have noget problem med at have Bjarne Riis stående på vores klummeliste, hvis vi følte, at han fortalte mere om, hvad der skete bag facaden. Og det gælder måske især doping. Det ville være vanskeligt at have en klumme fra Riis, hvor han beskriver Contadors fornemme sejr, men han så i øvrigt ikke i et halvt år har mailet et ord om de dopingbeskyldninger, der har været om samme mand, siger Søren Lauridsen.

- Doping er en stor del af det og det vil være en stor del af den kommende Tour-dækning, men Riis har ikke ønsket at skrive om det, så derfor opsagde vi samarbejdet, siger han.

Hvordan Touren bliver dækket af Ekstra Bladet Sport til sommer, er for tidligt at svare på for Søren Lauridsen, men doping bliver en uundgåelig del af det.

- Doping kommer til at fylde i foråret og også hos os. Så vi skal måske gå til det på en anden måde, men vi ved endnu ikke hvordan.