KØB PLUS!

Doping-rytter får Vuelta-sejr

Roberto Heras fik frataget Vuelta-sejren i 2005. Nu får han den tilbage igen.

Den spanske Højesteret har besluttet at give cykelrytteren Roberto Heras sejren i Vuelta a España tilbage. Det skriver TV2/Sportens hjemmeside.

Roberto Heras vandt Vuelta'en i 2005, men den daværende Liberty-Seguros rytter blev diskvalificeret, fordi han blev taget med EPO i blodet efter enkeltstarten på næstsidste etape, hvor Heras overraskende blev nummer to.

 I stedet gik den samlede sejr til russeren Denis Menchov, som dengang kørte for Rabobank, men som nu cykler for Team Katusha.

Roberto Heras fik i sin tid to års karantæne, men han har hele tiden ment, at der forelå procedure-fejl. Det var landsretten enig med ham i, og fredag kom afgørelsen fra Højesteret så: Der VAR sket en procedure-fejl.

Bl.a. pegede Heras og hans advokater på, at A- og B-prøven var blevet analyseret af de samme mennesker, og at disse mennesker var klar over, hvem blodprøven tilhørte. Begge dele er forbudt.

Dermed får den nu 38-årige Roberto Heras sin fjerde og sidste Vuelta-sejr tilbage, mens Denis Menchov - indtil videre - står tilbage med den ene, som han vandt i 2007.