KØB PLUS!

Diabetes-hold vil køre Danmark Rundt

Det nye Team Novo Nordisk bekræfter, at holdet har deltagelse i Danmarks største cykelløb som et af næste sæsons store mål

Et af de første, store mål for det dansk sponsorerede cykelhold Team Novo Nordisk, bliver Post Danmark Rundt til sommer.

Det bekræfter Jakob Riis, chef for Novo Nordisks internationale marketingafdeling i Søborg, der står for medicinalgigantens kontakt til cykelholdet. Dermed får danske cykelfans mulighed for at se holdet, der ikke har danske ryttere i stalden, men til gengæld danske millioner i ryggen.

Jakob Riis glæder sig til at vise holdet frem for både Novo-ansatte samt den danske offentlighed.

- Danmark Rundt er på listen, fordi vi gerne vil vise flaget for danskerne samt alle de ansatte, vi har her i landet, siger Jakob Riis.

Team Novo Nordisk opstod, da den danske medicinalvirksomhed overtog hovedsponsoratet af Pro Continental-holdet Team Type 1. Filosofien bag holdet er at vise, at det er muligt at leve et aktivt liv med diabetes. Derfor har alle rytterne på holdet selv sukkersyge. Det var et krav fra den danske hovedsponsors side, at alle rytterne skulle have sygdommen inde på livet.

Holdet forbereder sig netop nu på den kommende sæsons strabadser på en træningslejr i spanske Alicante, hvor Novo-chefen netop har besøgt rytterne. Sponsoratet betyder ikke, at Novo Nordisk forsyner holdet med medicin, eksperter og den nyeste forskning. Det blander den danske hovedsponsor sig helt uden om.

- Vi blander os ikke i, hvordan de behandler deres sukkersyge. Det er en dialog mellem den enkelte rytter og hans læge. De kan alle frit vælge de produkter, de synes er bedst for dem. Det er ikke bare et spørgsmål om ny teknologi. Det er de enkelte ryttere, der skal lære, hvordan deres blodsukker reagerer, siger Jakob Riis.

Ud over Post Danmark Rundt er den kommende sæsons løbskalender for Team Novo Nordisk stadig til forhandling. Meget kommer an på, hvilket niveau holdet træner sig frem til i løbet af foråret, og hvilke løb, der er ideelle til at udfordre mandskabet på vejen frem mod fremtidens store drøm: deltagelse i Tour de France.

- Vi er ikke helt færdige med planlægningen endnu. Men det bliver spændende, om vi får det matchet rigtigt. Det kan sagtens være, at vi ændrer lidt i kalenderen undervejs, for at kunne køre med. De første løb bliver for at køre holdet ind. Senere vil vi meget gerne med i et par af de store løb i USA. Et i Colorado og så er der Tour of California. Senere på sommeren er der så Post Danmark Rundt, lyder forklaringen fra Jakob Riis.

Novo Nordisk-hovedsponsoratet af cykelholdet løber foreløbig i tre år. Planen er, at Pro Continental-holdet stiller op i Danmark Rundt til sommer, men deltagelsen er endnu ikke endeligt bekræftet af arrangøren Danmarks Cykle Union.

Læs også: