KØB PLUS!

Detaljer fra Armstrongs indrømmelse lækket

Helt konkrete detaljer fra Lance Armstrongs interview med Oprah Winfrey natten til tirsdag lækker nu ud til offentligheden

Interviewet med Lance Armstrong blev optaget natten til tirsdag, og programmet ligger klar til at blive sendt natten til fredag dansk tid på Oprah Winfreys egen tv-kanal, OWN.

Allerede nu drypper der detaljer ud i offentligheden fra interviewet. Informationerne kommer fra personer, der har været tæt på tilblivelsen af interviewet.

Ifølge USA Today er en af de centrale indrømmelser, at Lance Armstrong beskriver, hvordan han begyndte at tage doping allerede i midten af 90'erne - altså før han fik stillet sin kræft-diagnose.

Interviewet blev optaget på et hotel i Austin for at snyde de talrige tv-hold, der ventede udenfor Armstrongs hjem andetsteds i byen. Optagelserne tog to en halv time, og de bliver redigeret ned til en udsendelse på 90 minutter.

I løbet af interviewet fortæller Lance Armstrong også, at han brugte præstationsfremmende stoffer under Tour de France. Washington Post kommer dog ikke ind på omfanget og hvor mange af Tour-sejrene, der er grundlagt på forbudte stoffer.

Før Lance Armstrong satte sig i stolen overfor Oprah Winfrey, var han på besøg hos cancer-fonden Livestrong, som han selv har grundlagt. Her leverede han en form for undskyldning, der undervejs fik følelserne frem.

- Det var meget stemningsfuldt, og han fik tydeligvis en klump i halsen. Vi var alle sammen glade for at se ham, fortæller Rae Bazarre, talskvinde for Livestrong-fonden.