KØB PLUS!

Derfor fik Katusha ikke licens

Det russiske storhold havde for mange dopingsager og valgte forkert, da Armstrong-hjælperen Ekimov blev ansat som ny team manager.

Siden nyheden om, at Katusha var blevet vraget til næste års World Tour af UCIs licens-kommission, slap ud, har der været intense gætterier i gang, om hvorfor det russiske cykelhold ikke havde fået adgang til cykelsportens superliga.

UCI havde nemlig hverken orienteret cykelholdet eller offentligheden om årsagen til røde lys til russerne.

Først nu er det blevet afsløret, hvorfor Katusha er blevet udelukket fra det gode det selskab. Det skyldes tilsyneladende en række overtrædelser af dopinglovgivningen, som sammenholdt med ansættelsen af Viatcheslav Ekimov som ny team manager i stedet for tyske Hans-Michael Holczer, har fået licenskommissionen til at vurdere, at Katusha ikke lever op til kravet om en passende etisk standard.

Først nu har UCI sendt brevet med forklaringen til russerne, som i mellemtiden har appelleret afgørelsen til den internationale sportsdomstol CAS.

Her opregnes de mange Katusha-ryttere, der har haft dopingsager:

Antonio Colom, Christan Pfannberger, Denis Galimzyanov og Alexandr Kolobnev. Desuden har ansættelsen af Viatcheslav Ekimov, der tidligere var en af Armstrongs trofaste arbejdsheste på US Postal, som ny team manager også haft indflydelse på afgørelsen. Oven i købet er fire af holdets ryttere, Denis Menchov, Vladimir Gusev, Mikhail Ignatiev og Alexandr Kolobnev alle involveret i den såkaldte Padua-undersøgelse, hvor en række ryttere undersøges for deres forbindelse til den italienske dopinglæge Michele Ferrari.,

Sagen om Vinokourovs aftalte spil med Katushas Alexandr Kolobnev ved Liege-Bastogne-Liege tilbage i 2010 er med i listen over grunde, der tilsammen fik kommissionen til at vrage det russiske hold.

Katusha opretholder stadig appellen til CAS i håbet om alligevel at få en World Tour-licens næste år.

Læs også: