*


KØB PLUS!

De skal undersøge UCI i Armstrong-sag

Sir Philip Otton, Tanni Grey-Thompson og Malcolm Holmes sidder i den uafhængige kommission, der skal undersøge UCIs rollei Lance Armstrong-sagen.

UCI udpegede for lidt over tre uger siden præsidenten for CAS, den internationale sportsdomstol, John Coates, til at skulle udpege medlemmerne til den uafhængige kommission, der skal undersøge de anklager, der er blevet rettet mod UCI i forbindelse med sagen mod Lance Armstrong samt USADAs rapport.

John Coates har nu fundet medlemmerne af den uafhængige kommission, der kommer til at bestå af Sir Philip Otton, Tanni Grey-Thompson og Malcolm Holmes. Otton er tidligere dommer ved den britiske appel-domstol, mens Tanni Grey-Thompson, er en legende indenfor britisk handicapsport, der efter karrieren har fået en plads i det britiske overhus. Malcolm Holmes er en australsk advokat.

Præsidenten for UCI, Pat McQuaid, takker CAS-præsidenten for at have sammensat en uafhængig kommission af "høj kaliber".

- Som jeg før har sagt, så er kommissionens rapport og anbefalinger afgørende i forhold til at genoprette tilliden til cykelsporten og til UCI som dens ledende instans. Vi vil samarbejde fuldt ud med kommissionen og give dem hvad de behøver, siger UCIs præsident og tilføjer:

- Vi vil lytte til og handle på kommissionens anbefalinger.

Kommissionen er uafhængig af UCI og CAS og vil holde en høring i London mellem den 9 og 26 april 2013. Kommissionen stiler efter at sende deres rapport til UCI omkring 1. juni eller kort tid efter.

- Nogle af vores kritikere har antydet, at denne kommission ikke ville være fuldt ud uafhængig. De tog fejl. UCI har ingen indflydelse haft på udvælgelsen af kommissionens medlemmer, fastslår ireren Pat McQuaid.

- UCI vil til bunds i Lance Armstrong-sagen og putte cyklingen tilbage på rette spor. I stedet for at angribe UCI har vores kritikere nu muligheden for at være en del af løsningen, siger han og beder samtidig om, at kritikerne begynder at sætte cykelsporten i første række.

Kommissionen får blandt andet til opgave at undersøge, om der er grundlag for beskyldningerne i USADAs rapport om, at UCIs anti-doping forholdsregler har været utilstrækkelige, og om Lance Armstrong og US Postal-holdet foretog betalinger til UCI i perioden 1998-2012 - og i så fald om det var acceptabelt, at UCI modtog dem.

Kommissionen skal også tage stilling til om folk, der tidligere er blevet dømt for doping eller har indrømmet doping-misbrug, fortsat skal have lov til at arbejde indenfor cykelsporten. Det kan blandt andre ramme Bjarne Riis, hvis man bliver enige om, at de skal de ikke.

Ifølge UCI får kommissionen fuld adgang til alle arkiver, inklusive alle emails og laboratorie-prøver.