KØB PLUS!

De kæmper om Giroens førertrøje i dag

Her får du sporten.dks fem bud på, hvem der vinder lørdagens prolog i Herning

Det handler om kraft, teknik og evnen til at udstå et muskelætsende syrebad, når 198 ryttere i dag sendes ud på den 8,7 km lange prolog i Herning.

Set med danske briller er det store spørgsmål, om Alex Rasmussen kan stå for presset og tage den lyserøde førertrøje allerede på løbets første dag, men den 27-årige fynbo kommer til at kæmpe mod små marginaler og topskarpe modstandere.

Der ventes 120.000 tilskuere på plads i Herning, når prologen skydes i gang, og selv om de danske farver ikke ligefrem overstråler de gæstende rytteres, har Alex Rasmussen kørt sig ind blandt de varmeste bud.

Her får du BTs bud på fem favoritter.

Jack Bobridge, Orica - Greenedge
Starttidspunkt: 16.33

En komet for fremtiden. Bobridge har et VM i U23 at gøre godt med, og den tidligere banerytter baskede Chris Boardmans 15 år gamle verdensrekord på 4.000 meter individuel forfølgelse. Det nyetablerede australske mandskab har som målsætning at få en mand i lyserødt allerede i Danmark, og kan Bobridge levere varen, er Giroen reddet. Sæsonen har ikke været god hidtil, men timing er alt.

Daniele Bennati, Radioshack - Nissan
Starttidspunkt: 17.46

’Benna’ befinder sig normalt i sprinterkategorien, men har de senere år skåret en skarp figur netop på kortere enkeltstarter. To gange i år har Bennati været med helt fremme, og en god prolog vil desuden give et godt udgangspunkt for at komme i lyserødt qua bonussekunder de kommende dage

Geraint Thomas, Sky Procycling
Starttidspunkt: 18.43

Har netop vundet prologen i Romandiet Rundt og storsatser på OL i 4 km forfølgelsesløb. Waliseren er lige så nørdet, som han er metodisk på grænsen til det manisk videnskabelige. Får måske problemer med at holde kadencen, netop fordi han så skarpt er fokuseret på den halve distance, der skal køres ved OL i London senere på året. Men Thomas er og bliver en klasserytter.

Tylor Phinney, BMC Racing Team
Starttidspunkt: 18.47

Den amerikanske vidunderdreng går efter at komme i lyserødt. Taylor Phinney er enkeltstartsspecialist og tidligere U23 verdensmester, så trods sine bare 21 år er det en rytter med erfaring. Phinney har ikke de bedste erfaringer med dansk asfalt, da han styrtede ved sin prof-debut i Post Danmark Rundt 2010 og floppede småfælt ved VM sidste år. Men her er en ny og gylden chance for kometen på det stjernespækkede BMC-mandskab.

Alex Rasmussen, Garmin - Barracuda
Starttidspunkt: 19.01

Også en rytter med store meritter på bane. Den lidt flegmatiske fynbo er et naturtalent i kampen mod klokken, og det er blevet til succesoplevelser også i kortere enkeltstarter. Rasmussen må være maksimalt motiveret på hjemlig grund og med tusindvis af tilskuere som opbakning. Får også mulighed for at køre efter mange af de øvrige favoritters sluttid, så chancen for en dansker i pink er næppe set bedre i nyere tid.

Læs også: