KØB PLUS!

Dansk mester med ravageplaner

Sebastian Lander og makker Nick Stöpler vil give publikum noget for pengene til det københavnske 6-dagesløb

De 14 par til 6-dagesløbet i København er klar til at træde i pedalerne fra i morgen, når det går løs i Ballerup Super Arena. Danske Sebastian Lander ser frem til at lave rav i den sammen med sin makker, Nick Stöpler.

Det bliver 21-årige Sebastian Landers tredje 6-dagesløb. Som makker har rytteren fået den 22-årige Nick Stöpler og det er dermed en ganske ung duo, der skal prøve at udfordre de store toppar i København.

Sebastian Lander har haft en ganske utrolig 2012-sæson, hvor der for alvor er kommet gang i den danske mesters karriere. Med skiftet til WorldTour-holdet BMC er forberedelserne til det forestående 6-dagesløb, derfor heller ikke noget, der har fyldt allermest hos den danske rytter.

- Rent træningsmæssigt har det ikke fyldt det helt store, da jeg har været meget af sted til Spanien og på træningslejr med mit team. Men når jeg står her, så er det klart, så vil jeg gerne gøre det godt. Jeg vil gerne vise, at der er en grund til, at jeg her. Der er utrolig stor forskel på trådet fra landevej til bane, og det er altid det, alle folk snakker om: har man nu farten i benene til at komme ind på banen, fortæller Sebastian Lander til feltet.dk.

Selvom 6-dagesløbet ikke er det, der fylder mest for Sebastian Lander, så vil rytteren dog gerne ud at vise sit værd og give publikum et godt show. De seneste to år har Lander præget løbet med underholdende indslag, hvor han sidste år kørte løbet på en Skipper Skræk-cykel.

- Jeg tror, vi skal ud at se, om vi ikke kan udfordre topparene og lave lidt rav i den. Det hele kommer til at gå ud på at lave så god en præstation som overhovedet muligt, men også have et godt løb og lave lidt sjov til publikum. Publikum betaler for at komme ind og se et show, og jeg vil gerne levere det - både præstationsmæssigt, men også rent underholdningsmæssigt.

Helt præcist hvordan, han og makkeren vil skabe rav i den til 6-dagesløbet ligger dog ikke fast.

- Vi har ikke en plan for det, men måske ud at tage en omgang, når folk ikke regner med det og vinde nogle spurter. Vi vil prøve at se, om vi kan blande os med topparene uden at ødelægge os selv, siger danskeren.

Placeringsmæssigt er målsætningen for løbet også ganske klar.

- Jeg vil gerne se, om vi ikke kan komme i top fem - det ville være perfekt. Hvis jeg kan få min landevejstræning ud på banen, og det hele kører, så tror jeg også på, at det kan lade sig gøre. Min makker er super stærk, og har en god fart i benene, siger Sebastian Lander.

Det københavnske 6-dagesløb køres fra 31. januar – 5. februar 2013.