Dansk mester kunne ikke få kontrakt: Stopper karrieren

I en alder af 32 år har den regerende danske mester på enkeltstart Brian Vandborg valgt at stoppe karrieren som pengerytter.

Vandborg fik ikke sin kontrakt med Cannondale-holdet forlænget, og nu har han erkendt, at det ikke er muligt at finde et nyt job i feltet på tilstrækkeligt attraktive vilkår til næste sæson.

- Tak til jer, der har fulgt mig, tak til cykelverden. Det har været 10 fantastiske år. Nu er det de unges tur. #farvelogtak, skriver Vandborg, der gennem en årrække har markeret sig som en stærk hjælperytter i det professionelle felt, på Facebook og Twitter.

Han nåede at vinde DM i enkeltstart to gange, både i år og tilbage i 2006. Dengang opnåede han også et af karrierens højdepunkter, da han overraskende blev nummer fire ved VM i den ensomme kamp mod uret. Derudover har han kunnet glæde sig over etapesejre i Tour of Georgia og i Tour de l'Ain. Fire gange var Vandborg en del af juli måneds cykelfest på de franske landeveje, senest i år hvor han var en af Peter Sagans hjælperyttere i Tour-feltet.

Vandborgs professionelle karriere begyndte med tre sæsoner hos Team CSC fra 2004 til 2006. Derefter fulgte et år hos Discovery Channel i 2007, inden han kom hjem til en enkelt sæson hos det danske talenthold Team GLS for at få karrieren tilbage på skinner. Herefter kom han tilbage i professionelle felt med to sæsoner som hjælperytter for Ivan Basso hos Liquigas-holdet, inden han påny blev genforenet med Bjarne Riis en enkelt sæson hos Saxo Bank-Sungard i 2011.