KØB PLUS!

Cykelsite: Hold øje med Fuglsang

Jakob Fuglsang kan blive en af de store overraskelser i næste sæson, vurderer et internationalt cykelsite.

Bliver 2013 året hvor Jakob Fuglsang for alvor træder op blandt de bedste cykelryttere i verden?

Mulighederne er der i hvert fald for det danske håb, som tidligere i sin karriere blev nævnt som en kommende Tour de France-vinder. Efter to knapt så gode år på skandaleholdet Team Leopard Trek/Team Radioshack skifter Fuglsang til Team Astana, hvor han er blevet lovet rollen som kaptajn til Tour de France 2013. Dermed er vejen banet for, at Jakob Fuglsang kan forfølge drømmen om en topplacering i Tour de France.

Det internationale cykelsite cyclingnews.com har kigget nærmere på Team Astana op til den kommende sæson, og i den analyse får Fuglsang pæne ord med på vejen. Imens nyindkøbet Vincenzo Nibali nævnes som det største navn på holdet, så bliver Jakob Fuglsang nævnt som "man to watch" - manden, vi skal holde øje med.

Fuglsangs muligheder beskrives af cyclingnews således:

- Efter et par relativt beskedne sæsoner hos Leopard Trek og Radioshack-Nissan, får Jakob Fuglsang mulighed for at genstarte sin karriere hos Astana. Den tidligere mountainbike-rytter er blevet udpeget som holdkaptajn i klassementet i Tour de France, men det vil være for meget at forvente, at han kan konkurrere med ryttere som Contador og Froome. Læg dertil at han aldrig rigtigt har slået igennem i juli, så hans bedste muligheder vil måske være at koncentrere sig om offensive udbrud i jagten på bjergtrøjen eller for at vinde en etapesejr. Han er en god enkeltstartsrytter og en god bjergrytter, og derfor er han ideel til ugelange løb, men efter Bruyneel udelukkede ham, mangler han stadig at bevise sig, og derfor kan han vise sig at blive overraskelsen på holdet.

Fuglsang gav fornylig dette interview til sporten.dk om sit nye hold Astana.