*


KØB PLUS!

Cykeleksperter: Betyder alt for Riis

Bjarne Riis' aftale med Alberto Contador er helt afgørende for Riis' cykelfremtid, vurderer flere eksperter.

Fredag blev det officielt. Den spanske toprytter Alberto Contador fortsætter hos Bjarne Riis og Team Saxo Bank, når hans karantæne udløber d. 5. august. For de næste tre år vil han fortsat køre under Riis' vinger. En stor sejr for den danske holdejer, lyder det fra flere eksperter.

- Det betyder alt. Hvis Contador ikke kørte hos Bjarne, så er jeg ikke sikker på, at Bjarne ville have et cykelhold i 2013. Nu har han verdens bedste etapeløbsrytter, siger Alex Pedersen, DRs cykelekspert.

- Personligt tror jeg ikke, at Bjarne havde gidet mere, hvis ikke han havde fået Contador tilbage. Han havde Schleck-brødrene og Cancellara, som smuttede. Hvis han så også mistede den bedste etaperytter i verden, så tror jeg ikke, at Bjarne ville gide at starte op fra bunden igen, lyder det videre fra Alex Pedersen.

Også Henrik Elmgreen, løbsarrangør og cykelprofessor jubler på Bjarne Riis' vegne.

- Det må være en stor lettelse for ham, for det er et stort gennembrud. Nu kan han se fremtiden i møde. Nu ved han, der er noget at køre holdet på. Så han kan ånde lettet op, siger han.

Han ser desuden kontrakten som en stor gevinst for Team Saxo Bank både på den korte og den lange bane.

- På den psykologiske side er det en styrkelse for holdet under Tour'en, selvom Contador ikke må køre. Og på sigt er der ingen tvivl om, at Contador er 100% motiveret for at komme igen. Det er en sulten rytter, der kommer tilbage. Det kan blive et kanont efterår for Contador, vurderer Henrik Elmgreen, som sammen med Alex Pedersen ser Contador som vinder af Spanien rundt og som mulig vinder af VM.

Også Eurosports cykelkommentator Thomas Bay har svært ved at skjule sin begejstring.
- Det her er ønskescenariet for Bjarne. Det jeg hæfter mig mest ved er, at det må betyde, at økonomien er sikret for de næste tre år, og at vi dermed kan beholde et dansk cykelflagskib fremover. Så det er rigtig stort, siger han.

- Så kan man jo håbe på, at økonomien er der til også at hente forstærkninger til holdet, så man får flere profiler, så man ikke bare binder et helt hold sammen om én rytter, fortsætter han.

Læs også: