KØB PLUS!

Cykelekspert: Kunne være slut for Riis

April måned har været afgørende for, at UCI tabte sagen om licensfratagelse, mener Alex Pedersen.

Det var lige på et hængende hår, at Bjarne Riis fortsætter med at have et cykelhold.

Det mener cykeleksperten Alex Pedersen, som vurderer, UCIs anke mod Team Saxo Banks Pro-licens blev afvist af en uafhængig licenskomité, fordi sæsonen er gået i gang.

Alex Pedersen tror, at komitéen bag afgørelsen har vurderet, at det vil være for svært for et nyt hold at stable økonomi og hold sammen til at køre på World Touren.

- Beslutningen betyder alt for Bjarne Riis, men det havde også været direkte unfair, hvis ikke han havde beholdt licensen, for sæsonen er i gang. Alle hold og sponsorer har planlagt efter, om de har licens eller ej, siger Alex Pedersen.

Alberto Contador havde optjent 68 procent af Saxo Banks point sidste år, og UCI mente derfor, at grundlaget for licensen - som blev tildelt i november 2011 - var faldet bort.

I licenskomitéen besluttede man dog, at Alberto Contadors dopingdom ikke skulle gå ud over resten af holdet.

- Det er den bedste nyhed, Bjarne Riis kunne få. Havde han mistet licensen, tror jeg, det ville være enden for Team Saxo Bank. I forvejen har de haft svært ved at lave resultater, og uden licensen var det ikke sikkert, at Contador var kommet tilbage, for han vil selvfølgelig køre Pro-tourløb, siger cykeleksperten.

Han kalder dommen for "fantastisk", men slår samtidig et slag for, at man fremover mere vægter resultaterne på vejene frem for pengepungen, organisationen, budgetterne og løbetiden på kontrakterne.

- Selv om Bjarne Riis er reddet på andre ting end det sportslige, burde det i min verden ændres til, at det sportslige minimum vægter 50 procent.