Også den danske eks-mester Sebastian Lander leder efter et cykelhold for 2015.

Det er købers marked, når det handler om at finde cykelryttere med både resultater og kvalitet. For selv om vi skriver medio november, og de fleste mandskaber har truppen for 2015 på plads, er der navne på markedet, som ville pynte på de fleste hold.

Danske Team Cult Energy mangler stadig et enkelt navn for at have samtlige 16 ryttere på plads, når det danskbaserede mandskab til næste år træder endnu et skridt opad i firmaholdenes hierarki. Men sportsdirektør Michael Skelde behøver ingenlunde skrabe bunde for at finde en rytter med både klasse og rutine.

Læs også:

BT giver her 10 navne fra arbejdsløshedskøen, der netop er blevet forkortet en kende med nyheden om, at den 43-årige Vuelta-vinder Chris Horner skulle have en aftale på plads for 2015. Men selv uden den amerikanske veteran er der altså rigeligt at tage af.

Samuel Sanchez.  Højest rangerede navn blandt de arbejdssøgende navne. Sanchez vandt OL-guld i Beijing i 2008 og er tidligere Tour de France-bjergkonge. Så sent som i september i år blev Sanchez nummer seks sammenlagt i Vuelta España og generelt har han leveret en fin indsats som luksushjælperytter for navne som Cadel Evans og Philippe Gilbert. Sanchez kan ikke lyve sig fra, at han fylder 37 i februar, men virker ikke bekymrende trykket af alderen.

Fabio Duarte. Den 28-årige colombianer vandt U23 VM i 2008 og blev regnet for en fremtidens mand. Siden har landsmænd som Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Sergio Henao og Carlos Betancur overhalet Duarte indenom, men ikke desto mindre er den lille klatrer stadig en mand, som kan lave masser af ravage i bjergene. Var meget tæt på at vinde en etape i årets Giro d'Italia og sluttede som 28 sammenlagt.

Enrico Gasparotto. Hurtig mand, der tidligere har vundet en klassiker som Amstel Gold Race. Ikke desto mindre er den 32-årige italiener, der i år har kørt for Jakob Fuglsangs Team Astana, kontraktløs for 2015. Gasparotto har kørt en lille håndfuld top 10 placeringer hjem i World Tour endagesløb i år, men er dog uden en sejr på samvittigheden.

Læs også:

Valerio Agnoli. Italieneren her er at klassisk eksempel på en vandbærers kranke skæbne. I årevis har den snart 30-årige Astana-rytter hørt til i kredsen omkring Tour-vinder Vincenzo Nibali, hvor han har kørt opofrende og loyalt. Agnoli kører glimrende opad og er bundsolid, men begæret efter at vinde i eget navn er udslukt og ledelsen på Astana opruster kraftigt med tungere navn. Så ciao til Agnoli.

Matteo Pelucchi. I en æra, hvor det virkelig er vigtigt at have hurtigt folk, som kan sikre relative "nemme" sejre, er det underligt at se den 24-årige italiener være uden job. Når han finder rette afsæt er sprinteren her en raket med samme eksplosive speed som Mark Cavendish. Uforståeligt, at han stadig er uden kontrakt for næste år.

Gert Steegmans. Den lange belgier er en mand med fine resultater på sit cv. Tidligere etapevinder i Tour de France, hvor det blev til sejr på selveste Champs-Elysées i 2008. Gennnem årene er den 34-årige QuickStep-rytter dog blevet respekteret som "tusindmetermand" og togfører for sprinternavne som Tom Boonen og Robbie McEwen. Sidstnævnte kaldte engang Steegmans for "den bedste tusindmetermand nogensinde" og det er store ord. Men ikke nok...

Læs også:

Nick Nuyens. Et af de navne, Bjarne Riis kan tage æren for at have "genopfundet", da Nuyens efter et mislykket, men velbetalt ophold hos Rabobank hentede ind til klassikerkampagnen i 2011. Den nu 34-årige belgier skulle fylde Fabian Cancellaras meget, meget store sko ud og slog såmænd den schweiziske urkraft i Flandern Rundt. Siden har styrt og skader gjort ryttertilværelsen sur for sympatiske Nuyens, der forlod Riis i 2012 for at køre på Garmin - uden at vende lykken. Er sat i forbindelse med danske Team Cult, der godt kunne bruge Nuyens' erfaring og renommé. Ingen glemmer en vinder af Flandern Rundt!

Sylvester Szmyd. Verden er oversvømmet af billig arbejdskraft fra det gamle Østeuropa. Cykelsporten er ingen undtagelse og det må Szmyd bøde for. Den erfarne polak har ellers været en uvurderlig arbejdskraft for såvel Ivan Basso som Vincenzo Nibali i sin tid hos Liquigas, men 36 år er ikke det bedste argument for at hive en kontrakt op af lommen, når man er arbejdsgiver.

Martin Elmiger. Regerende schweizisk mester og en mand, der aldrig er bange for at snige sig med i lange udbrud. Elmiger er blevet 36 år og med status som cykelsportens grå guld kan det åbenbart være svært at finde plads på et nyt hold.

Chris Sutton. Deler navn med en tidligere Celtic-angriber, men den 30-årige australier har ikke skotske Chris Suttons legendariske træfsikkerhed. Sutton er dog stadig at regne for en hurtig mand, og med ti års erfaring på topniveau kunne han sagtens byde ind med både indsigt og resultater, hvis han ellers fik lov at køre sin egen chance.