KØB PLUS!

Contadors rival i fedtefadet

Michele Scarponi står til karantæne for at have konsulteret forbudt turbo-læge.

Den italienske cykelstjerne Michele Scarponi var Alberto Contadors skarpeste konkurrent, da de i 2011 duellerede i Giro d'Italia med sidstnævnte som en suveræn vinder.

Siden fik Contador frakendt sejren på grund af en dopingsag fra Tour de France 2010 og Scarponi kunne kalde sig vinder per skrivebord. Men nu er den lille italiener selv kommet i karambolage med de italienske anti doping myndigheder, fordi han har været kunde hos turbo-lægen Michele Ferrari.

Står det til den italienske olympiske komité CONI, venter der Michele Scarponi tre måneders karantæne på grund af forbindelsen til Ferrari. Og Lampre-kaptajnen er iøvrigt ikke de eneste italienske toprytter, som har været forbi Ferrari, selv om det igennem mere end ti år har været forbudt for italienske ryttere at være i kontakt med ham. 

Også Team Movistars Giovanni Visconti er i sigtekornet og tidligere på året blev Filippo Pozzato idømt tre måneders karantæne og en bøde på 75.000 kr., fordi han fået træningsprogrammer hos Ferrari.

Michele Ferrari fik for nylig støvet sit kontroversielle omdømme af, da han figurerede i den USADA-rapport, der fældede Lance Armstrong. Her stod det klarrt, at den syvdobbelte Tour-vinder trods forsikringer om det modsatte, i årevis havde brugt Michael Ferrari og betalt ham millionbeløb, dels for at have leveret forbudte stoffer til US Postal, dels for råd og dåd om at flyve under dopingkontrollens radar.

Ferrari er for øjeblikket også under anklage for at have medvirket til hvidvask af penge i et større sagskompleks, der kan udvikle sig til næste store skandale i cykelsporten.