KØB PLUS!

Contador truer med Tour-afbud

Riis' stjerne kommer med slet skjult opfordring til at få afklaring omkring holdets indbydelse til Tour de France

Bjarne Riis' må stadig gå rundt i uvished omkring sit holds status blandt verdens 18 bedste. Saxo-Tinkoff-holdet kan dermed blive afhængig af wild card-invitationer for at deltage i store etapeløb som Tour de France.

Men mens UCIs licenskommission beslutter, om det skal være Argos-Shimano eller Bjarne Riis' mandskab, der skal have den sidste World Tour-licens, så er Alberto Contador ude med en klar appel om at få en afklaring.

Bjarne Riis' spanske verdensstjerne har ikke tænkt sig at stille op i Tour de France, hvis han ikke har vished om sin deltagelse i god tid før løbet, så han kan forberede sig.

- Jeg ville selvfølgelig elske at køre Touren. Jeg savnede den i år. Men hvis jeg først ved besked to måneder før, så vil jeg ikke (være der red.), siger Alberto Contador i et interview med fransk TV.

Dermed er der lagt lidt pres på både UCI og Tour-arrangørerne ASO, hvis de ønsker at se verdens måske bedste etapeløbsrytter duellere, når Tour de Frances jubilæumsudgave skal forsøge at bringe fokus tilbage på de sportslige aspekter af cykelsporten.

Alberto Contadors egen dopingdom er den tungtvejende årsag til, at Bjarne Riis' hold mangler rangliste-point for at klare de sportslige krav for at være et af de 18 World Tour-hold. Alberto Contadors dopingdom betyder i første omgang, at hans mange point fra blandt andet Vuelta-sejren ikke må tælle med i regnskabet.

Bjarne Riis fremstår heller ikke uplettet i forhold til de etiske bedømmelser, mens han stadig undgår at afgive svar på Tyler Hamiltons bidske anklager om organiseret doping på holdet. 

UCIs licenskommission har givet udtryk for, at der kan falde en afgørelse i forhold til Saxo-Tinkoffs skæbne i denne uge.  

 

Læs også: