Contador scorer millioner på Tinkov-køb

Alberto Contador kan igen se frem til at være en af feltets bedst betalte ryttere i den kommende sæson. Den lønnedgang, den spanske stjerne ellers var nødsaget til at æde, bliver nu annulleret i forbindelse med salget af cykelholdet til russiske Oleg Tinkov.

- Vi har nu nogle økonomiske muligheder, så den del bliver løst. Der opstod nogle huller i forbindelse med den første spareplan. De huller er vi nu i stand til at lukke, siger bestyrelsesformand i Riis Cycling, Gawie Nienaber, til BT.

Den sydafrikanske advokat, der tidligere i år blev bestyrelsesformand i selskabet, der ejede det danske cykelhold, fortsætter som medlem af bestyrelsen i Tinkov Sports, der er den nye ejer af Tinkoff-Saxo. Og derfor sad Gawie Nienaber med på møderne på Gran Canaria i sidste uge, hvor de afgørende detaljer for salget faldt på plads - herunder lønpakken til holdets ubetingede stjerne, Alberto Contador.

Contador havde ellers accepteret en lønnedgang på anslået 7 mio. kr. i den kommende sæson, hvilket ville sænke årslønnen til omkring 22 mio. kr. Det gjorde han nødtvunget, da Bjarne Riis så sig nødsaget til at spare, hvor han kunne, for at få et budget med kun Saxo Bank som hovedsponsor til at hænge sammen.

Læs også: