KØB PLUS!

Contador laver eget hold

Alberto Contador har oprettet et talenthold, der vil se dagens lys i 2013.

Alberto Contador Fonden, der er ledet af Alberto Contador og hans bror, Fran, vil allerede fra næste sæson give 15 talentfulde ryttere i aldersgruppen 17-18 år muligheden for at udvikle sig.

Det sker under ledelse af den tidligere cykelrytter og spanske landstræner José Luis de Santos. Et tilbud, som den tidligere Banesto-rytter ikke var sen til at takke ja til.

- Det er et meget spændende projekt. At komme tæt på Alberto og Fran Contador er en fantastisk mulighed, og jeg var ikke sen til at gribe chancen, da den opstod, siger José Luis de Santos til Alberto Contador Fondens hjemmeside og fortsætter:

- At gå tilbage og arbejde med basen i cyklingen er dejligt, og jeg tror, vi kan bidrage med mange ting til de unge ryttere. Desuden vil projektet gro og fortsætte udviklingen, og dermed kan fonden blive meget vigtig for fremtiden for spansk cykelsport. 

Projektet støttes også af Alberto Contadors arbejdsgiver, danske Bjarne Riis' mandskab, Team Saxo Bank - Tinkoff Bank, og muligheden for at få søsat et sådant projekt glæder stjernerytteren.

- Vi er glade for det her projekt, fordi vi arbejder med fremtiden i sporten, hvilket er noget vi elsker. Vi vil hjælpe de unge ryttere i disse svære tider, hvor mange hold og ryttere forsvinder, siger Alberto Contador. 

Talentholdet skal med tiden udvikle ryttere, så de kan tage springet videre ind i de professionelle rækker.

- Den første sæson vil begynde med at juniorhold, men der vil også være et U/23-hold og nok også et kvindehold, så vi fuldender cyklussen før de hopper op i de professionelle rækker. Men i første omgang er fokus på de unge hold, siger Fran Contador.

Læs også: