KØB PLUS!

Contador i tvivl: Giro eller Vuelta

Alberto Contador har endnu ikke besluttet, om han vil køre Giro d'Italia eller Vuelta a España i år. Den beslutning tager han i løbet af de næste uger.

Efter en karantænepræget sæson sidste år kan Contador køre hele løbskalenderen i år. Det store mål er naturligvis Tour de France ogløbskalenderen frem til midten af april er også på plads. Spanieren vil dog gerne køre en Grand Tour udover Tour de France, og her har han svært ved at beslutte sig. Giroen vandt han egentlig i 2011, men blev frataget sejren på grund af hans dopingsag fra Touren 2010. Vueltaen køres på hans hjemmebane, og her er han forsvarende mester.

- Jeg har mange drømme og mål for 2013, og mit største mål i år er Touren. Jeg har endnu ikke besluttet mit fulde løbsprogram.Jeg har ikke besluttet mig 100% for, om jeg kører Giroen eller Vueltaen, forklarede Alberto Contador til Cyclingnews på et pressemøde i forbirdelse med præsentationen af Dubai Tour.

Set udefra virker den mest logiske løsning en Tour-Vuelta double, da han så kan komme forholdsvis frisk til Touren og derefter prøve at forsvare sejren i sit hjemlands store løb inden en mulig VM-deltagelse. Indtil videre er Vuelta-ruten for i år dog ukendt, selvom rygterne går på en meget kuperet rute. På lørdag bliver ruten præsenteret, og efter det kan Contador tage en snak med Saxo-Tinkoff manager, Bjarne Riis, om tingene.

- Giro d'Italia i 2011 var for hård. At køre den double var virkelig svær det år. Dette års Giro er meget mere lige til med færre løbskilometer per etaper, så det gør den måske bedre bygget til Touren end Giroen i 2011, vurderede spanieren.

Et lidt mindre dilemma omhandler Ardennerklassikerne, hvor Contador heller ikke har besluttet sig for noget endnu. Han er dog mere opsat på at gøre det godt i Critérium International (23.-24. marts) frem for i klassikerne, da det passer bedre i hans Tour-forberedelse.

- Jeg vil heller fokusere på Critérium International. Jeg har kørt det, men aldrig været på toppen. Det er et godt og prestigefyldt løb, og jeg vil gerne gøre et godt forsøg. Jeg får også mulighed for at køre der, hvor starten på Tour de France er, hvilket er vigtigt, fortalte Contador.

God vinter

Den spanske stjerne holdt nytår i Dubai med sin kone og har trænet der. Han kan godt lide forholdene i de Forenede Arabiske Emirater.

- Vintervejret i Dubai er perfekt til at træne på denne tid af året. Det er omkring 25 grader varmt. En af mine venner i Madrid sendte mig et billede klokken 10.30 om formiddagen, hvor det var nul grader. Det er en stor forskel, sagde Contador.

Efter Saxo-Tinkoff rytteren de seneste to vintre at have haft en dopingsag hængende over hovedet har han denne vinter kunnet slappe af. Sidste sæson sluttede også godt med en samlet sejr i Vuelta a España, men det har nu ikke vægtet højest i, hvordan Contador har haft det på det seneste.

- Det har været en god vinter, men ikke fordi jeg vandt Vueltaen. Måske er det ikke alle, der er enige med mig, men glæde i mit liv afhænger ikke af, om jeg bliver nummer et, to eller tre i Vueltaen, men af andre mere personlige grunde. Det er derfor, jeg prøver at nyde et hvert øjeblik i livet og leve hver dag til det maksimale. På den måde har det været en god vinter, og jeg er klar til den nye sæson, afsluttede spanieren.

Alberto Contadors første løb i år bliver Tour de San Luis i Argentina, der starter den 21. januar.

Feltet.dk

Læs også: