KØB PLUS!

Contador i chok over død landsmand

Den spanske mountainbiker Inaki Lejarreta omkommet efter at være blevet påkørt af en bil.

Alberto Contador og spansk cykelsport er rystet efter at mountainbikeren Inaki Lejarreta søndag blev påkørt af en bil. Den spanske toprytter, udåndede i ambulancen på vej mod nærmeste hospital og da meddelelsen i timerne derefter bredte sig, var Team Saxo-Tinkoff spanske kaptajn blandt de første til at kondolere-

- Jeg er lige kommet hjem fra en fem timer lang træningstur og finder ud af, at den store Inaki Lejarreta er blevet ramt af en bil og død, skriver Contador på sin twitter.

- Jeg er lamslået! Det her kan ikke fortsætte! Min dybeste medfølelse til de efterladte, skriver Contador.

Inaki Lejarrreta har igennem mere end et tiår hørt til i den spanske elite af mountainbikeryttere og var så sent som i år på podiet ved de nationale mesterskaber, som han vandt i 2007.

Hvis efternavnet klinger bekendt er det naturligt nok. Inaki Lejarreta er nevø af den tidligere Vuelta-vinder Marino Lejarrreta, som vandt det spanske etapeløb tilbage i 1982.
 
Spansk cykelsport har været ramt af flere svære ulykker gennem årene.

For blot få uger siden var det Euskaltels 23-årige Victor Cabedo, der blev ramt af en lastbil under en træningstur. Også har var det en rystet Alberto Contador, som modtog beskeden i et miljø, hvor de fleste kender hinanden.
 
I 2001 blev tvillingebrødrene Javier og Ricardo Otxoa, der begge var succesfulde på Kelme-holdet, kørt ned under en træningstur. Ricardo Otxoa døde efterfølgende mens Javier blev invalideret i en grad, så han siden har været fast deltager ved paralympiske lege.