KØB PLUS!

Contador: Accepterer ikke doping

Bjarne Riis' dopingdømte stjerne kalder på nul-tolerance over for dopingsnydere

Tilfældet Alberto Contador har tidligere været et mudret bud i forhold til doping-problematikken.
Men nu melder Bjarne Riis' trumfkort klart ud. 

- I cykling skal det være nul-tolerance (i forhold til doping red.). Jeg udtrykker mig selv mindre end visse andre, men det er helt klart, at der ikke er plads til snydere, siger Alberto Contador i et interview med TV-programmet Stage 2 på France 2.
  
Verdensstjernen har sin egen egen spegede sag i forhold til clenbuterol-misbrug endte med en dopingdom fra CAS i februar. Men på trods af sin klare udmelding, er Alberto Contador ikke klar til at ændre holdning til den måde, han selv er frataget sejrene i Tour de France 2010 og Giro d'Italia i 2011.

- Jeg arbejdede i overensstemmelse med reglerne, og de sagde, at sejrene ikke er mine. Det er en uretfærdighed, fastholder det 29-årige stilikon.

Han fastholder dermed sin forklaring om, at det mikroskopiske celnbuterol-fund i en dopingprøve, skyldes indtagelse af en forurenet bøf under Tour de France. 

Siden sin egen dom har Alberto Contador udtrykt, at han følte behandlingen af den dopingdetroniserede Lance Armstrong har været lidt for respektløs over for en rytter, der har givet meget til sporten. Disse udtalelser trækker Alberto Contador dog tilbage.

- Jeg var bare ironisk, da jeg sagde, at han ville blive savnet. Hvis Armstrong er dømt og fundet skyldig, så skal han straffes, siger Alberto Contador.

  

Læs også: