Michael Rasmussens lukningstruede cykelhold fik dødsstødet ved ikke at komme med i Post Danmark Rundt, mener holdets tyske topnavn, Stefan Schumacher, der fra næste år fortrækker til Polen.

Det kommer med et suk. Og egentlig vil Stefan Schumacher helst tælle de lyse timer. Hvis bare der havde været nogle flere af dem på Christina Watches i en sæson, som kan vise sig at blive den sidste i cykelholdets korte og turbulente historie.

- Jeg er glad for, at jeg fik chancen hos Christina Watches og muligheden for at holde min karrriere i live på et tidspunkt, hvor der ikke var andre, som ville røre mig, siger Stefan Schumacher til BT.

Den 33-årige tysker fik kontrakt med Herning-holdet med prædikatet dopingdømt siddende på sig. Schumacher var blandt de navne, som i sensommeren 2008 blev afsløret for brug af det hyperpotente eksperimentalstof CERA. Inden da var det blevet til etapesejre i både Giro d'Italia og Tour de France.

Præstationsbærer

På Christina Watches var Stefan Schumacher manden, der skulle levere. Det gjorde han fra første sæson med sejr i Serbien Rundt og Tour of China, inden præstationskurven knækkede i nedadgående retning.

Hvis det sidste indtryk er det stærkeste, må Stefan Schumacher forlade danske cykelsport og Christina Watches med et blakket syn på tingene. Skiftende sportsdirektører, anklager om elendig ledelse, rytterflugt af især de danske talenter og manglende løbsinvitation til Post Danmark Rundt to år i træk, har punkteret iværksætterægteparret Hembos drøm om en dag at være med i Tour de France.

- Det har været som en ond spiral, siger Schumacher om fiaskosæsonen 2014, hvor han selv har stået for to af holdets blot tre sejre.

-  Som hold var vi bare ikke stærke nok i de danske endagesløb. Jeg følte selv, jeg havde benene, og det var der måske en enkelt eller to på holdet, der havde. Men det er bare ikke nok i de løb, du er nødt til at vise dig som et hold. Når du kører løb i Danmark er det ikke med afslutning på et bjerg eller i en tidskørsel, hvor det er den enkelte, som gør forskellen. Vi fejlede som hold, erkender Stefan Schumacher.

Højt niveau i Danmark

- Niveauet i dansk cykling er ret højt. Hold som Team Cult, Riwal og Tre-For er med til at gøre det svært. Alle vogter på hinanden, så hvis du ikke har holdet til det, kan du ikke være med, påpeger Schumacher, som dog håber Christina Watches også er at finde på de danske landeveje i næste sæson. Selv om han vil være at finde i tjeneste hos polske CCC Polsat.

- Jeg ved ikke noget om fremtiden for Christina Watches. Og selv hvis jeg gjorde, er det ikke op til mig at melde det ud. Mit skifte til CCC Polsat har ikke noget med en eventuel lukning af Christina Watches at gøre. Jeg havde næsten en aftale på plads allerede i maj måned, for jeg ville gerne være sikker på at kunne køre nogle større løb, fortæller Schumacher.

Som "fremmedarbejder" på den danske cykelscene har Stefan Schumacher med undren set på, hvordan Christina Watches har misset kvalifikation til et så stort og vigtigt sæsonmål som Post Danmark Rundt, fordi man ikke præsterede godt nok.

Alligevel mener den tyske Tour-etapevinder, at der burde have været plads på startlisten.

- Selvfølgelig skulle vi have været med i Post Danmark Rundt, og der er ingen tvivl om, at det har været et stort slag for holdet ikke at få en invitation. Man kunne sagtens have inviteret både os og for den sags skyld Designa Køkken med. Man kunne sagtens have haft fem danske Continental-hold med, for niveauet i dansk cykelsport er ret højt. Der er både mange unge talenter, og så er der ryttere, der er vendt hjem fra Pro Tour niveau, og de har også sat deres præg på standarden i de danske løb, mener Stefan Schumacher, som måbende har set stridsøksen glimte mellem Danmarks Cykle Union og Christina Watches.

- Jeg kan forstå, at der har været en del strid mellem Danmarks Cykel Union og Christina Watches. Det er bare aldrig godt for cykelsporten, når der på den måde opstår krig mellem det nationale forbund og en enkelt sponsor.