KØB PLUS!

Chris Anker: Jeg forstår Bjarnes tavshed

Chris Anker Sørensen bakker Riis op og kalder Hamilton og Jaksche for gamle bitre mænd.

Bjarne Riis ønsker ikke at tale med pressen i øjeblikket.

BT og sporten.dk ville ellers gerne stille den danske holdejer 12 presserende spørgsmål, som er afledt af de nye dopingafsløringer.

Det er en bevidst tavshedsstrategi fra Bjarne Riis, som kun har udtalt sig om Tyler Hamiltons dopinganklager én gang, da han overfor Ritzaus Bureau i september afviste alle Hamiltons anklager, som involverede Riis.

Den strategi forstår Team Saxo Bank-Tinkoff-rytteren Chris Anker Sørensen. Han kender BTs 12 spørgsmål, men efter Hamiltons anklager forstår han, at Riis ikke ønsker at svare på de 12 spørgsmål.

- Jeg kan i og for sig godt forstå Bjarne, for Hamilton kommer med nogle meget specielle og bombastiske udtalelser, og det kan måske være svært at tage seriøst.

- Jeg stod lidt af overfor Hamilton, dengang han begyndte at tale om, at det var en ufødt tvilling, der var årsag til, at havde flere blodtyper i sin krop, siger Chris Anker Sørensen.

Den danske bjergged er sammen med hele det nye Team Saxo Bank-Tinkoff i øjeblikket samlet for første gang på Gran Canaria, hvor programmet lyder på teambuilding i de næste to uger.

Tirsdag var første hele dag for holdet, og programmet lød på blandt andet fridykning og fodbold. Da holdet mandag aften mødtes på et story golfresort, hvor samtlige 70 ansatte på Riis hold er indlogeret, var det med et lille festligt arrangement. Og her fyldte de aktuelle dopingspørgsmål ingenting.

Hverken Riis eller holdet har snakket om det endnu, men det kan komme.

- Vi har ikke snakket om det endnu, men det kommer måske. Vi skal snakke om den nye sæson, og hvad vi forventer, og så kan jeg forestille mig, at vi også får en opdatering på, hvor vi står henne med World Tour-licensen. Og så nævner han måske også alt det her med Hamilton-sagen, fortæller Chris Anker Sørensen.

Den tidlige træningslejr er for manges vedkommende en slags første skoledag. Nye på holdet er blandt andre Daniele Bennati, Nicholas Roche og hjemvendte Matti Breschel.

Bjarne Riis går meget op i holdets værdier, og det er gerne på teambuilding-ture, at værdierne bliver slået fast for alle.

Chris Anker Sørensen har ikke noget problem med at tro på Bjarne Riis' værdier på trods af de belastende dopinghistorier, som hæfter sig på Bjarne Riis.

- Jeg stoler hundrede procent på Bjarne. I forhold til det billede jeg har af ham, så kan jeg slet ikke forstå de historier, der kommer frem. Jeg tror lidt det handler om, at Hamilton og Jaksche (Jörg Jaksche, red) er nogle gamle bitre mænd.

Sporten.dk mødte tirsdag Bjarne Riis på holdets hotel, men han ønsker ikke at svare på spørgsmålene.

Læs også: