KØB PLUS!

Chris Anker: Åndssvagt at gennemføre

Chris Anker Sørensen fortsætter i Tour de France efter han har fået syet en finger fast sent i går aftes

Chris Anker Sørensen blev torsdag aften opereret. Kort før kl. 21 blev han sendt på operationsbordet på Universitetshospitalet i Toulouse.

Allerede tre kvarter senere stod han smilende ude foran hospitalet og spiste en kage. Han var allerede klar til at fortælle pressen om sin operation.

- Jeg kan ikke rigtig mærke noget nu, men om et par timer kommer det nok til at gøre ondt, sagde Sørensen og tog sin hånd i vejret, som var bundet ind, og rundt omkring var der stadig størknet blod.

Operationen var gået helt planmæssigt. En håndkirug havde undersøgt den og røntgenbilleder havde vist, at intet var brækket. Men to finger var flænset op efter han havde fået hånden ind i sit eget hjul. Lægerne havde vurderet, at der yderste af lillefingeren skulle skæres af og bagefter syes på igen. Ingen transplantation blev foretaget, men det kan ske han skal igennem det efter Tour de France.

Da lægen fik at vide, at Chris Anker Sørensen havde gennemført etapen med fingrene flænset var han ved at falde ned af stolen. Han troede ikke på . Chris Anker Sørensen fatter heller ikke selv, hvordan det lykkes ham.

- Det ved jeg ikke. Det var også lidt åndssvagt. Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på.

- Os cykelryttere har et eller andet åndssvagt med at vi bare skal op på cyklen og køre videre. Jeg bildte mig selv ind, at det nok ikke var så galt. Jeg så bare, at det blødte lidt, og så tænkte jeg, at når jeg får lidt bandage på, så går det nok, forklarede danskeren.

- Jeg var nede og spørge ved lægebilen, og hun sagde, at der ikke var nogen fare, og så tænkte jeg "okay, jeg fortsætter". Men jeg holdt hele tiden øje med hånden, for det blødte ret meget. Det så nok lidt mere vildt ud end det var. Jeg tænkte, at der var fosset flere liter blod ud, men det så også vildt ud, sagde Sørensen, som kom i mål med blod silende ned ad hele sin venstre side.

Først da han kom ind i bussen gik det op for ham, hvor galt det stod fat. Her så han, at de ene finger var helt flænset op. Bjarne Riis var i første omgang ikke så bekymret, men da han så fingrene blev han bange. Han kom ud til journalisterne, og viste et billede fra sin telefon af fingrene, som rigtigt nok viste et væmmeligt syn af flænsede og blodige fingre.

Uheldet skete på en nedkørsel, da rytteren foran Chris Anker Sørensen smed en avis, han havde brugt til at varme sig på. Avisen røg ind i Chris Anker Sørensen hjul, og da han forsøgte at tage den ud, kom fingrene i klemme.

- Jeg er egentlig glad for at det ikke gik værre, for det var en ret farlig situation, så det var derfor, jeg ville fjerne avisen. Hvis den blokerede bremsen, så ville jeg være røget forover med 60 km/t, og så havde jeg slået mig endnu mere. Det var lidt ærgerligt, at han ikke kunne smide ordentligt med avisen, men det er der ikke noget at gøre ved. Jeg er ikke bitter, for det er hvad der sker i cykelløb, sagde Sørensen, som regner med at stille til start i dag.

- Nu må vi se, hvordan jeg har det, men jeg kunne komme igennem i dag og vores læge sagde at det burde gøre mindre ondt i morgen, så jeg håber, sagde han og tilføjede, at han regner med at komme til Paris.

Og det ultimative bevis på, at danskeren ikke har mistet modet og glæden kom til sidst, da han tilføjede om sin egen situation.

- Jeg synes, det lugter langt væk af lønforhøjelse.

  

Læs også: