KØB PLUS!

CAS afgør Rodriguez fremtid på Katusha

Den internationale sportsdomstol, CAS, er i øjeblikket i gang med at behandle sagen omkring Katushas manglende WorldTour-licens. Og hvis ikke det russiske hold får deres licens, kan de se frem til at miste deres største profil

Joaquim Rodriguez har alligevel besluttet sig for at forlade Katusha-mandskabet, såfremt holdet ikke får den licens til WorldTouren, som de mener, de er berettiget til. Spanieren respekterer dog sit holds kamp og vil ikke forlade holdet før CAS, som i øjeblikket sidder med sagen, er kommet med deres afgørelse. Det fortæller hans manager, Angel Edo, til Cyclingnews i dag.

Manageren fortæller videre, at intet endnu er besluttet, men at der er flere forskellige tilbud. I dagens udgave af La Gazzetta dello Sport skriver avisen, at Rodriguez var ”meget tæt” på at blive enige med det hollandske mandskab, Argos-Shimano, og at det var pålidelige kilder. Men overfor Cyclingnews afviser holdet enhver kontakt med Rodriguez.

Således er det altså endnu et helt åbent spørgsmål hvem der vil – og måske nærmere har plads og råd til – Joaquim Rodriguez på et tidspunkt, hvor alle WorldTour-holdene har deres forskellige ryttertrupper på plads og er ved at forberede sig til den kommende sæson, der går i gang senere i denne måned.

Angel Edo fortæller, at afgørelsen fra CAS efter planen skal komme den 10/11. januar, og indtil videre er både han og Rodriguez i en venteposition. Men viser det sig, at den internationale sportsdomstol ikke træffer en afgørelse, der går Katushas vej, vil det russiske hold tabe deres ubetinget største profil.

Verdens bedste cykelrytter, som Rodriguez med rette kan kalde sig efter at have vundet verdensranglisten i 2012, vil ikke bygge en sæson op omkring at køre Touren med den risiko ikke at få et såkaldt wild card, som de vil være nødsaget til hvis ikke de får en licens til WorldTouren.

feltet.dk