KØB PLUS!

Cancellara: Riis skal fortsætte

Fabian Cancellara kommer sin gamle chef, Bjarne Riis, til undsætning.

Imens Bjarne Riis fortsat holder sig i skjul fra pressens spørgsmål om Tyler Hamilton og doping, kommer flere tidligere Team CSC-ryttere den danske holdejer til undsætning.

Trofaste ryttere som f.eks. Jens Voigt har fortalt om Riis' store indflydelse, og at Voigt i hvert fald ikke har oplevet doping på det danske cykelhold. Fabian Cancellara kørte på Team CSC fra 2006 til 2010, og selvom samarbejdet med Riis endte brat, da Cancellara før kontraktudløb skiftede til Team Leopard-Trek, så har schweizeren stadig høje tanker om sin gamle chef.

Det fortæller Fabian Cancellara i et interview med cyclingnews.com. Her bliver Cancellara spurgt om hans hold til Bjarne Riis og den aktuelle kritik, som bunder i Hamiltons anklager om Riis' finger i Hamiltons dopingprogram.

- I sidste ende var han (Riis, red) én af de få som indrømmede først og sagde 'okay, I kan bare tage min Tour de France-titel', og vi må ikke glemme, at han fortsatte og lavede nogle rigtig gode ting bagefter.

- Lad os være ærlige - hvis Bjarne skal forlade cykling, så ved jeg ikke, hvor mange andre, som sidder i spidsen for et hold, der skal forlade sporten. Vi må ikke glemme, hvor mange der er i cykling i dag, som var aktive ryttere i den værste periode i cykelsporten, siger Fabian Cancellara.

Den schweiziske temporytter havde et fint forhold til Tyler Hamilton, da de begge sad i feltet, men Cancellara tvivler på Hamiltons motiver med den udleverende bog "Det hemmelige løb".

- Han tager verden rundt og fortæller at 'ham her sendte mig herhen, og ham her sendte med derhen', men når alt kommer til alt, så er det ens egen beslutning, om man vil ryge cigaretten eller ej. Hvis man ikke er i stand til at sige nej, så er jeg ked af at sige det, men så er det ens egen skyld, siger Fabian Cancellara til cyclingnews.com.

Bjarne Riis har siden Vuelta a Espana i september ikke ønsket at svare på spørgsmål omkring Tyler Hamilton eller doping generelt. Sporten.dk tog forrige uge ned til holdets træningslejr på Gran Canaria for at stille Bjarne Riis 12 konkrete spørgsmål om hans involvering i doping. Riis svarede kontant:

- Prøv og hør. Jeg har ikke noget at kommentere på den sag lige nu. Færdig. Det må I acceptere.