KØB PLUS!

Cancellara: Huset er rystet på plads

Fabian Cancellara erkender, at situationen har været kritisk på Radioshack-Trek.

En dopingsag til Fränk Schleck var kun et bump på vejen for storholdet RadioShack-Trek i 2012. Langt værre og mere inkriminerende var det, at holdets ledende sportsdirektør, belgieren Johan Bruyneel, i voldsom grad blev indblandet som medskyldig i Lance Armstrongs monumentale bedrag og doping-regime.

Den slags er som skurrende kuglelejer for en tryghedsnarkoman som Fabian Cancellara, der erkender at have været ramt af det luxembourgske mandskabs problemer i det forgangne år.

- Jeg bryder mig ikke om uro og set i det lys har situationen været kritisk, fortæller Spartacus i et interview med cyclingnews.com.

Ny mand ved roret er italieneren Luca Guercilena, der i sin tid blev hentet ind af danske Kim Andersen og direktør Brian Nygaard. Og den relativt unge sportsdirektør, som overfor sporten.dk flere gange har fastslået, at supermenneskets tid er forbi, har givet Cancellara kørelysten tilbage.

- Luca har rystet huset på plads, og jeg føler nu en mere klar retning. Vi skal ud at vinde løb igen, og derfor er det vigtigt, at vi har fået etableret en stabil struktur, siger Cancellara.

- Vi har haft vore problemer at slås med, men jeg håber at vi nu kan lukke bogen og se fremad, lyder det fra den stærke schweizer, der fik sit forår spoleret grundet et hoftebrud og siden styrtede i landevejsløbet ved OL.

Helt ude af problemer er RadioShack-Trek dog ikke. Fränk Schleck ventes at få udstedt en sanktion på op imod to år fra Luxembourgs antidoping agentur sidst på måneden for en positivtest taget under sommerens Tour de France.