*


KØB PLUS!

Briter sætter fantomrekord ved bane-VM

At Storbritannien er en magtfaktor i banecykling og i særdeleshed i disciplinen 4000-meter-holdforfølgelsesløb er ingen nyhed.

Men tilskuerne til bane-VM i Melbourne spærrede alligevel øjnene en smule ekstra op, da de fire britiske kuglelyn i finalen mod hjemmeyndlingene fra Australien tordnede over stregen i tiden 3.53,295 minutter.

Dermed slog de deres egen fire år gamle verdensrekord fra OL i Beijing, hvor de kørte i tiden 3.53,314 minutter, og de britiske ryttere satte dermed en tyk streg under, at de er favoritter til at snuppe endnu et sæt OL-guld, når de på hjemmebane i London til sommer skal forsvare titlen fra Beijing.

Det danske hold sluttede en smule skuffende som nummer syv ved VM og med ti sekunder op til briterne er det svært at forestille sig, Danmark har nogen chance for at forbedre sølvmedaljerne fra Beijing til OL.

Dog skal det nævnes, at Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, som ikke er med i Melbourne, efter al sandsynlighed bliver en del af holdet til OL. Det burde i hvert fald kunne barbere nogle sekunder af den danske tid.

Læs også: