KØB PLUS!

Breschel: Det kom som et chok

Matti Breschel er chokeret over, at Rabobank har trukket sig som sponsor. Indtil for nylig havde holdet store planer om fremtiden.

Rabobank er efter 17 år i cykelsporten færdig med professionel cykling. Den hollandske bank vil ikke forbindes med cykling og doping, og de trækker derfor stikket efter denne sæson.

Nyheden faldt fredag morgen, og den kom bag på Rabobanks danske rytter, Matti Breschel.

- Det kommer som et chok. Jeg havde ikke set det komme, og det tror jeg ikke nogen af os på holdet havde. Det er pisse ærgerligt, siger Matti Breschel, som sin første kommentar til Rabobanks exit. 

Breschel har kørt på Rabobank i snart to år, men skifter ved årsskiftet til Team Saxo Bank-Tinkoff Bank. Selvom Breschel ikke var en del af Rabobanks fremtid, så vidste han, at holdet var kommet langt med at lave om på holdet, så de var klar til fremtiden.

- Indtil for nylig har de været ude og købe stort ind til holdet, og de har haft store planer for fremtiden, så jeg tror også, det kommer som et chok for ledelsen.

Matti Breschel og de øvrige ryttere fik besked først besked om Rabobanks exit kort før, at pressemeddelelsen blev sendt ud til offentligheden.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor Rabobank gør det. Selvfølgelig er det en del af gamet, at cykelhold kan lukke når som helst, men jeg synes, det er lidt for drastisk, siger Breschel.

Rabobank siger i deres offentlige statement, at de ikke længere stoler på cykling. Det sorte syn på fremtiden deler Breschel ikke på trods af Lance Armstrong-sagen, som har lammet cykelsporten.

- Jeg tror personligt på systemet. Det tager selvfølgelig mange år at rette op, men Lance Armstrong har heller ikke cyklet i et par år nu, og det er nogle gamle sager fra 90erne, som vi ligger og kører rundt i. Jeg stoler på systemet, og jeg tror på en ren cykelsport. Det gør jeg virkelig, siger Breschel, som håber, at de dårlige nyheder i cykling vil aftage. 

- Jeg ved ikke, om vi har set det sidste. Jeg frygter lidt, at der kommer mere, men jeg håber det ikke.

Rabobank har været i cykling i 17 år, og holdet er nærmest direkte forbundet med hollandsk cykling. Derfor er deres exit en bombe for hollandsk cykling, vurderer den danske rytter.

- Det er en skandale i Holland, vil jeg mene. Rabobank har sponsoreret alt lige fra landsholdet til kvindecykling. Alt, hvad der har med cykling at gøre, er Rabobank inde over. Det er virkelig ikke særlig godt.

Læs også: