KØB PLUS!

Bitter marketingsroulade

KOMMENTAR

Der er aldrig stille om cykelholdet Christina Watches-Onfone i mere end nogle få dage ad gangen.

Det ville være en skøn konstatering, hvis det ellers handlede om succeshistorier, visionær initiativrigdom eller sportlige højdepunkter for holdet, der i december 2010 blev født som en redningskrans for at få gang i nødstedte Michael Rasmussens hjul igen.

Dengang betegnede Brian Holm ægteparret Claus og Christina Hembos projekt som "jysk marketingsroulade". Det var hårde ord at bruge om iværksætterlyst, når den kommer ud over stepperne i en fart, for man må medgive Christina Watches-Onfone, at holdet har været dygtige til både at skaffe sig sponsorer og omtale.

Det sidste gør de så også for snart sagt enhver pris. Senest med historien om, at Christina Watches-Onfone agter at rykke basen fra Herning til det store udland, fordi Danmarks Cykle Union forgæves har bedt om et regnskab indenfor en given tidsfrist. Det er i parentes bemærket en opgave, seks andre danske cykelhold med Continental status har formået at løse uden de store sværdslag.

Skal man tro direktør Claus Hembo er der åbne arme hele vejen rundt, hvis Rasmussen og kompagni ikke længere vil køre under dansk flag.

Spørgsmålet er så, i hvor høj grad, det overhovedet ville være et tab for dansk cykelsport at se Michael Rasmussen dampe af i selskab med den forhåndenværende trup.

Efter en 2012 sæson, hvor Christina Watches-Onfone pænt sagt ikke har spillet nogen betydende rolle på de danske landeveje, har svingdøren været i voldsom rotation.

Stort set samtlige danske ryttere er fra årsskiftet væk til fordel for en totalt ukendt albaner, en italiensk lærling, to australske baneryttere og den spanske eks-doper Constantino Zaballa, hvis problematiske ry og rygte marginaliserede veteranen i en grad, så der vel skulle en åndsfælle som Michael Rasmussen til at hive ham ud af glemmebogen.
 
Claus Hembo har flere gange benyttet lejligheden til at understrege, at Christina watches-Onfone skam ikke er et "dansk talenthold". Og at man ikke gider flytte rundt på de "ludo-brikker" af ryttere, som udgør den hjemlige elite af semi-professionelle.

Det synspunkt er fuldt ud legitimt. Men så skal det vel heller ikke bruges som en trussel, at man agter at søge væk fra danske himmelstrøg, fordi DCU gerne vil have holdet til at overholde formalia. Tabet er så også til at overse efterhånden, når Christina Watches-Onfone fra og med næste sæson kan præsentere det aldrende knudepunkt Michael Rasmussen, arbejdshesten Marc Hester og måske Martin Pedersen som det samlede danske islæt.

Sagt med andre ord er Christina Watches-Onfone ikke længere så danske i kerneidentiteten, at det gør noget. Og da holdet med de vildtvoksende ambitioner allerede har annonceret, at man i 2013 vil prioritere den udenlandske løbskalender under indtryk af sæsonens triumfer i eksempelvis Tour of Malta og en håndfuld fjernøstlige etapeløb med kinøjsiske forretningsforbindelser i kikkerten, er der vel ikke andet at sige end: God vind.

Jysk marketingsroulade er formentlig spiselig uanset hvor man slår sig ned. Ellers vil det for alvor være regnskabets time for ur-holdet.   

Din kommentar

Kommentarer

Ulidelige Claus Hembo

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 4. december 2012, 15:16

Jeg er faktisk enig med Lars B. Jørgensen, for jeg skal kigge langt for at få øje på noget, der er så ulideligt og selvpromoverende, som den opblæste Claus Hembo, Manden tror måske så meget på seíg selv, at han kan gå på vandet, men så dygtig er den storskrydende Claus Hembo ikke.

For min skyld må den jyske marketingsroulade gerne fordufte, men det er vel for meget at håbe på, at vi slipper for flere pralehistorier om de jyske urkræmmere. Pokker forstå, hvorfor de danske medier altid giver Hembo og Co. så store omtaler. Det helt store nummer er, når Hembo vidt og bredt fortæller, at nu præsenterer man en af dagene den eller den stjernerytter.

Medierne, også det medie Lars B. Jørgensen repræsenterer, hopper i med samlede ben og fortæller, at der snart præsenteres en ny rytter. Den dag, rytteren officielt præsenteres, får Hembo ganske smart en ekstra historie., Og det til trods for, at der ofte ikke er næsten fugls føde i de såkaldte stjerneryttere, Hembo og "Kyllingen" samler op.

Det´er også bemærkelsesværdigt, at flere af dem har været doping-snydere, men det glider medierne let hen over. Forstå det, hvem der kan, efter som de samme medier i den grad jagter Bjarne Riis.