KØB PLUS!

Avis: Armstrong overvejer dopingindrømmelse

Ifølge The New York Times overvejer Lance Armstrong at indrømme dopingmisbrug for at kunne fortsætte en sportslig karriere som triatlet.

Lance Armstrong, der sidste år fik frataget sine syv toursejre og blev idømt livsvarig karantæne fra alle olympiske sportsgrene, overvejer ifølge avisen New York Times at indrømme at have taget doping.

Ifølge avisen har Armstrong talt med samarbejdspartnere og embedsmænd fra det amerikanske antidopingagentur om sine overvejelser om at indrømme brugen af ulovlige præstationsfremmende stoffer og blodtransfusioner. Avisen citerer anonyme kilder, der begrunder den tidligere cykelstjernes overvejelser med et ønske om at kunne fortsætte sin sportslige karriere.

Armstrong håber angiveligt på at kunne få tilladelse til at stille op til triatlonkonkurrencer.

Andre atleter, der har indrømmet doping, har tidligere fået nedsat straf, efter at de har aflagt fulde tilståelser.

I mere end ti år har Amstrong ellers heftigt benægtet nogensinde at være dopet, selv efter det amerikanske dopingagentur i oktober fremlagde sagsakterne mod ham med hundredevis af dokumenter med beviser i form af øjenvidneberetninger fra tidligere holdkammerater, email-korrespondance, bankoverførsler og laboratorienaalyser.

Armstrongs mangeårige advokat Tim Herman, siger til avisen, at »Lance må tale for sig selv«.

Armstrong har været under pres fra flere sider for at tilstå dopingmisbrug. Velhavende støtter af Armstrongs velgørenhedsorganisation Livestrong, har angiveligt forsøgt at overtale ham til at tilstå, så han kunne rense sin samvittighed og sikre, at organisationen ikke led skade på grund af sagen.

BNB