KØB PLUS!

ASO: Ingen særbehandling til Contador

Tour de France-arrangørerne vil ikke ændre praksis for at imødekomme trusler om afbud fra trækplastret Alberto Contador

Det er svært at komme rundt om. Bjarne Riis har i Alberto Contador et dragende trækplaster for de fleste af verdens største cykelløb.

Men hos Tour de France arrangørerne Amaury Sport Organisation (ASO) bliver, der ikke taget særlige hensyn til Alberto Contadors ønsker, når der skal uddeles wildcards til 2013-udgaven af løbet.

Det slår ASO i hvert fald selv fast efter, at Alberto Contador har truet med afbud til Tour de France, hvis han ikke har en invitation i god tid.

- Vi kan ikke sige så meget lige nu, fordi det er op til UCI, om Alberto Contadors hold (Saxo-Tinkoff red.) får en licens og dermed en automatisk invitation. Men vi laver ikke om på vores uddeling af wildcards for at tage særlige hensyn til Albero Contador, lyder det fra kommunikationskonsulent i ASO Fabrice Tiano over for sporten.dk.

Alberto Contador gav i et interview med TV-stationen France 2 udtryk for, at han ikke ville stille op, hvis han først fik klarhed om sin Tour de France-deltagelse to måneder før løbets udgave nummer 100 begynder den 29. juni på Korsika.

Men ASO behøver måske ikke at tage særlige hensyn til Alberto Contador for at imødekomme det krav. Sidste år uddelte arrangørerne wildcards den 6. april, således at de sidst inviterede hold havde knap tre måneders vished om deltagelsen. Det er uvist, om det er godt nok for Alberto Contador

Men diskussionen mellem ASO og Bjarne Riis' stjerne kan blive overflødig, hvis UCI i denne uge vælger at give en af de sidste adgangsgivende World Tour-licenser til deres Saxo-Tinkoff-hold.

Blandt andre den danske cykel-ekspert Thomas Bay har udlagt Alberto Contadors udtalelser som Bjarne Riis og Saxo-Tinkoffs måde at presse både Den Internationale Cykel Union og ASO, inden det afgøres, hvem der får direkte adgang til at køre næste sæsons største cykelløb.

Bjarne Riis' kraftigt forstærkede hold må kæmpe for en plads, fordi Alberto Contadors mange ranglistepoint ikke kan tælle med i regnskabet. Spanierens præstationer er udelukket fra regnskabet, fordi han i starten af året blev idømt karantæne af sportsdomstolen CAS efter den spegede dopingsag om indtagelse af clenbuterol under Tour de France 2010.

Alberto Contador er udset som en af de klare favoritter til at vinde Tour de France 2013.
                

Læs også: