KØB PLUS!

Armstrong: Undskyld, Emma

Lance Armstrong underskylder overfor sin tidligere massør, Emma O'Reilly.

En af hovedpersonerne i sagen mod Lance Armstrong og US Postal, som endte med at fælde stort set samtlige ryttere på holdet, er en kvinde ved navn Emma O'Reilly. En tidligere massør på US Postal, som under de glade dopingdage vidste meget om Armstrongs dopingmisbrug.

O'Reilly valgte at stå frem med sine informationer om Lance Armstrong. Det skete allerede i 2003, hvor hun afslørede, at Lance Armstrong var dopet. Armstrong mødte O'Reilly med et sagsanlæg, og han svinede O'Reilly til som løgner.

O'Reilly har i dag fået oprejsning, og står som en af de vigtigste personer i forhold til at trevle dopingprogrammet på US Postal op. I interviewet mellem Lance Armstrong og Oprah Winfrey natten til fredag, undskyldte Lance Armstrong overfor O'Reilly.

- Hun er en af dem, jeg bliver nødt til at undskylde overfor. Hun er en af dem, der er blevet kørt over, sagde Armstrong, som selv kaldte sin opførsel for utilgivelig.

Armstrong indrømmede i interviewet, at han var været en 'bully' - en bølle - og at han gennem sin magtfulde position har forsøgt at få folk til at makke ret. Det skete blandt andet, da han forsøgte at true Betsy Andreu. Hun er gift med Armstrongs tidligere holdkammerat, Frankie Andreu, og hun var ligeledes begyndt at pippe om Armstrongs misbrug, som hun havde kendskab til. Armstrong forsøgte at true hende til tavshed, og han har kaldt hende en 'crazy bitch'. Alt sammen fordi hun sagde sandheden.

- Jeg kaldte hende skør, jeg kaldte hende en kælling, men jeg kaldte hende ikke fed, sagde Lance Armstrong, og lagde vægt på det sidste som noget vigtigt.

Armstrong undskyldte helt generelt for sin opførsel, og allerede inden interviewet med Oprah, som blev optaget forleden, har han forsøgt at undskyldte overfor en lang række mennesker. Heriblandt også Emma O'Reilly, men han ville ikke gå yderligere i detaljer.

Emma O'Reilly har beskrevet, at Lance Armstrong har forsøgt at gøre hendes liv til et levende helvede. Nu får hun oprejsning.

Læs også: