KØB PLUS!

Armstrong kan fælde UCI-bosser

Lance Armstrong er, ifølge New York Times, villig til at vidne i et håb om at begrænse sin egen straf. Det kan koste hoveder i cykelsportens absolutte top.

De stærktløbende rygter om, at Lance Armstrong har indrømmet doping over for TV-værten Oprah Winfrey bringer flere med sig.

De øverste cykel-chefer i UCI og andre holdledere i cykelsporten kan angiveligt ikke vide sig sikre, hvis Armstrong lukker op for posen med indrømmelser.

New York Times fastslår, at Lance Armstrong både vil komme med dopingindrømmelser, og at han også bekræfter rygterne om, at han er klar til at vidne mod ledere i cykelsporten, der har været vidne til det dopingforbrug, han er dømt livstidskarantæne for af USADA.

New York Times henviser til anonyme kilder tæt på Lance Armstrongs planer, når de fastslår, at han er klar til at fremlægge viden om UCI-ledelsens rolle i doping i cykling.

Der har tidligere været mange rygter om, at Lance Armstrong gennem sponsorer skulle have doneret penge til tidligere UCI-præsident Hein Verbrüggen, der forhindrede en sag, efter han afgav en positiv EPO-prøve før Tour de France i 1999.

Flere medier har løbende også refereret fra et møde mellem Lance Armstrong og lederen af de amerikanske anti-doping myndigheder, Travis Tygart. Her går ordlyden på, at den 41-årige Lance Armstrong skulle have undersøgt mulighederne for strafnedsættelse, hvis han til gengæld hjalp med at afsløre omstændighederne omkring dopingmisbrug.

New York Times mener også at vide, at Lance Armstrong vil friholde andre ryttere for afsløringer om doping. Men at texaneren i stedet agter at gå efter andre holdejere og bagmænd end US Postal-holdets, som han mener at kunne afsløre for at være medvirkende eller medvidende om organiseret doping.

Men først fredag nat dansk tid, kommer det flere timer lange båndede interview med Oprah Winfrey til at afsløre, hvor langt Lance Armstrong er villig til at gå,

Læs også: