KØB PLUS!

Armstrong færdig i sin egen fond

USADA-sagen har nu også kostet Lance Armstrong hans engagement i cancerfonden Livestrong.

I dag har han brudt alle bånd og er således ikke længere forbundet til fonden, som han selv oprettede i 1997

De mange anklager fik den detroniserede Tour de France mester til at trække sig fra formandsposten for Livestrong den 17. oktober, hvor han derefter blev menigt bestyrelsesmedlem. I dag forlod han også denne post.

Livestrong Foundation er forståeligt nok nervøse for, at texanerens negative image skal skade fonden og ikke mindst få mængden af donationer til at falde. Gennem de 15 år, Livestrong har eksisteret, har fonden indsamlet ca. 500 millioner dollar til kræftforskning ikke mindst via det velkendte gule Livestrong armbånd.

Den nye formand, Jeff Garvey, udtaler til Velonation, at ”Armstrong tog beslutningen, for at fonden ikke skal lide under de mange negative udtalelser omkring hans professionelle karriere. Vi er dybt taknemlige, for at Lance oprettede denne fond, der har hjulpet millioner af kræftoverlevere og deres familier”.

Fondens talskvinde Katherine McLane ville ifølge Velonation ikke udtale sig om Armstrong eventuelle fremtidige engagement med Livestrong fx i form af fundraising m.m.

- Lance skabte og inspirerede Livestrong fonden og dens mission - at give gratis økonomisk, praktisk og menneskelig assistance til canceroverlevere og deres familier, siger McLane i en mail til nyhedsagenturet Bloomberg.

feltet.dk