KØB PLUS!

Amerikansk mester og russer til Riis

Team Saxo Bank-Tinkoff har forstærket sig til næste sæson med to nye ryttere.

Der er snart ved at styr på hele holdet til næste sæson hos Team Saxo Bank-Tinkoff. Seneste tilføjelser til truppen er den amerikanske mester på landevej fra den forgangne sæson, Timmy Duggan, som senest har kørt for Liquigas, og den russiske veteran Evgeny Petrov, der kommer fra Astana. Derudover har holdet forlænget kontrakten med japanske Takashi Miyazawa med yderligere et år.

30-årige Timmy Duggan havde indgået en aftale for 2013-sæsonen med det canadiske Team SpiderTech, men blev ledig på markedet, da holdet besluttede at indstille sine løbsaktiviteter i 2013 for i stedet at fokusere på at bygge et World Tour-mandskab til 2014. Som en del af Duggans skifte til Saxo Bank-Tinkoff Bank bliver SpiderTech partner for Saxo Bank-Tinkoff Bank in 2013.

34-årige Evgeny Petrov skifter til Saxo Bank-Tinkoff Bank fra Astana. I 2010 hentede han en af sin karrieres største sejre, da han vandt 11. etape af Giro d'Italia.

34-årige Takashi Miyazawa skrev kontrakt med Saxo Bank-Tinkoff Bank sidste år og har siden vist sig som en solid lead-out man og hjælper for holdets sprintere.

- Jeg er virkelig glad for at skifte til Saxo Bank-Tinkoff Bank. Efter mit tidligere hold slukkede lyset, stod jeg pludselig uden et job. Men heldigvis så Bjarne en god mulighed i mig og mente, at jeg ville passe godt ind på holdet. Så jeg er virkelig lettet over, at tingene udviklede sig til en så fantastisk situation, siger Timmy Duggan, der er på Saxo Bank-Tinkoff på en etårig aftale.

Russiske Petrov er glad for at skulle køre med Oleg Tinkovs millioner i ryggen:

- For mig er det en fantastisk mulighed at skulle køre for så stærkt et hold som Saxo Bank-Tinkoff Bank, og personligt gør det mig også stolt at køre for en hold med en russisk co-sponsor, siger Petrov, der har indgået en toårig aftale med holdet.

Sporten.dk har under den nuværende træningssamling på Gran Canaria forsøgt at få Bjarne Riis til at svare på tolv spørgsmål, der afklarer hans rolle brugen af doping blandt tidligere ryttere på holdet, men dem har Riis ikke ønsket at svare på.