KØB PLUS!

ADD lunkne over for doping-tilgivelse

Anti Doping Danmark deler ikke Bjarne Riis' antydede holdning til, at en sandhedskommission på nuværende tidspunkt er en god måde at rydde op i dopingproblematikken.

Den internationale cykelunion (UCI) har i sinde at oprette en såkaldt Sandhedskommission i samarbejde med det internationale antidopingagentur (WADA), der skal tilbyde dopingsyndere at få lettet hjertet mod en endnu udefineret form for amnesti.

Tirsdag mere end antydede Bjarne Riis over for cyclingnews.com, at idéen med at lokke med amnesti kunne være en god måde at få ryddet op i dopingproblematikken i cykelsporten.

Den tanke er Anti Doping Danmark ikke stor tilhænger af.

- Nu ser det ikke ud til, at der er så meget velvillighed fra WADA, om det her er den rigtige ide. Det er selvfølgelig fordi, det er en mærkværdig timing, nu hvor der rent faktisk er åbnet op for posen hos tidligere tiders dopingbrugere. Så hvis det havde været for bare to år siden, havde det haft mere værdi, end det har på det her tidspunkt, siger direktør for Anti Doping Danmark, Lone Hansen.

Senest har en lang række tidligere ryttere fra det forhenværende hollandske mandskab Rabobank indrømmet brugen af doping, mens også den nuværende retssag mod dopinglægen Eufemiano Fuentes forventes at belyse personer og omfanget af et større netværk af dopingsyndere.

- Nu er det sådan, at efter Lance Armstrong har der været en masse vidneudsagn og nu også vores egen Michael Rasmussens sag, så opstår der jo i kølvandet på det en masse, som træder frem, da de godt ved, at jorden brænder under dem. Og det betyder, at man har mulighed for at arbejde med de relevante sanktioner indenfor området. Det har man ikke, hvis det er et amnesti, der bliver forslået, siger Lone Hansen.

Hos Danmarks Cykle Union er man heller ikke fortaler for amnesti-ordningen.

- Jeg skal vide lidt mere omkring det, og hvad man mener. Umiddelbart er jeg egentlig ikke så vild med tanken om amnesti. Jeg syntes egentlig, at man gør det godt lige nu, hvor man laver nogle straffenedsættelser. Og jeg synes stadigvæk, at folk skal drages til ansvar, hvis de har snydt, siger Niels Sørensen, formand for Danmarks Cykle Union.

Læs også: