KØB PLUS!

Årets rytter: Vil være en god prof

Årets Cykelrytter, Lasse Norman Hansen, vil være et eksempel for de yngre ryttere.

Sæsonen 2012 har været horribel for cykelsporten.

Legenden Lance Armstrongs fald, Tyler Hamiltons beskyldninger om tætte forbindelser mellem Bjarne Riis og den spanske heksedoktor Eufemiano Fuentes.

Og oveni det hele en efterårsrengøring i alle ledder og kanter af en ellers hårdtprøvet sport.

- Det har været et år, hvor dopingproblemerne har ramt cykelsporten som en tsunami, lød karakteristikken fra DCUs formand Tom Lund i går, da kåringen af Årets Cykelytter fandt sted.

Der måtte han også høre fra hovedsponsor Post Danmark, at ’tilliden var blevet sat på prøve’ igennem de seneste måneder.

Kåringen af Årets Cykelrytter var en påmindelse om, at der også var lyspunkter uden mislyde. Og i et felt med navne som Jakob Fuglsang, Annika Langvad, Sebastian Lander og Lars Bak ragede OL-guldvinder Lasse Norman Hansen op over det hele og tog den ærefulde titel.

Selv om guldglimtende Lasse Norman kun har været en slags folkeje siden Legene i sommer, har det 20-årige cykeltalent allerede mærket både forventninger og forpligtelserne ved at være trådt ud af den grå masse.

- Jeg kan mærke, at jeg skal gøre de rigtige ting hele tiden, erkender Norman, som ikke ligner en mand, der skulle få de store problemer i den retning.

- Det er da også mere sådan noget som at fortælle de helt unge ryttere, at de ikke skal drikke for mange øl i weekenden, at de skal være seriøse, og at de skal arbejde hårdt, hvis de vil nå deres mål, pointerer Guld-Lasse over for sporten.dk

De seneste måneders tunge skandaleskyer har ikke påvirket Lasse Norman negativt. Og det har ikke taget hverken lyst eller illusioner fra ham.

- Min generation har altid set på cykelsporten som værende ren, og jeg håber da på, at den holdning slår igennem for fremtiden, lyder det fra Lars Baks efterfølger som Årets Cykelrytter.

Den allernærmeste fremtid bringer Norman til seksdagesløb i Gent allerede tirsdag, men i næste sæson bliver der sat større fokus på asfalt og landevej frem for velodromerne verden over, pointerer Norman selv.

- Mit mål er at blive professionel i 2014, men jeg har ikke travlt, for når det sker, vil jeg være en god professionel. Jeg havde et tilbud om en kontrakt allerede i år, men valgte OL og succes på banelandsholdet som det store mål. Det har dog været en øjenåbner for mig, at jeg kunne blive nr. fire ved U23-VM i enkeltstart, siger Lasse Norman.