KØB PLUS!

Årets profil

KLIK HER OG STEM PÅ KANDIDATERNE TIL DANISH BIKE AWARD 2012


LARS BAK
Den imponerende sejr på 11. etape i Giro d'Italia var en triumf for de hårdtarbejdende slidere i feltet. Med massiv kraftudfoldelse og vedholdende tråd slap danskeren væk fra det udbrud, han havde været en del af hele dagen. Anekdoten fortæller, at stort set alle i hovedfeltet smilede anerkendende, da de hørte om sejren over radioen - et godt tegn på, hvor vellidt Lars Bak er blandt kollegerne.

LASSE NORMAN HANSEN
Det bare 20-årige stortalent stod for den mest overraskende danske medalje ved OL - og så var den endda af guld. Lasse Norman Hansen viste imponerende kølighed i de sidste discipliner af omnium, hvor et styrt ellers truede med at spolere det hele. Er siden blevet bestormet af en række hold, hvilket blot understreger det store potentiale, denne unge mand indeholder.

JAKOB FUGLSANG
Formåede at vinde to etapeløb i denne sæson - det ene endda på et tidspunkt, hvor Johan Bruyneel havde frosset ham ud på RadioShack efter nogle kritiske bemærkninger. Måtte af samme årsag se Touren fordufte, men skrev under på karrierens bedste kontrakt med Astana, og kan nu se frem til en hovedrolle i en af de store Tours næste år.

MICHAEL MØRKØV
Blev verdenskendt i Danmark under Tour de France, hvor han kørte i den prikkede trøje i den første uge. Viste med snarrådighed og vilje, hvordan man også kan tilkæmpe sig en hovedrolle i verdens bedst besatte etapeløb. Var ligeledes en drivkraft for baneholdet ved OL, selv om det ikke blev til medajler. Men Mørkøv fik igen vist sin alsidighed.

Her kan du læse om de nominerede i hver kategori

 1. Årets landevejsrytter
 2. Årets enkeltstartsrytter
 3. Årets Mountainbike-rytter
 4. Årets BMX-rytter
 5. Årets banerytter
 6. Årets hjælperytter
 7. Årets motionsrytter
 8. Årets profil
 9. Årets talent
 10. Årets klub
 11. Årets cykelevent
 12. Oddset prisen