KØB PLUS!

Årets mountainbike-rytter

KLIK HER OG STEM PÅ KANDIDATERNE TIL DANISH BIKE AWARD 2012

MADS BØDKER og MTB-TALENTGRUPPE
Sidste år etableredes MTB-TALENTGRUPPEN med Mads Bødker i spidsen. Talentgruppen er åben for alle drenge og piger i alderen fra 13 til 19 med lysten til at køre Mountainbike - der kommer gerne 50 ryttere til samlingerne. Allerede her på andet år har arbejdet resulteret i at vi har nogle af Europas hurtigste drenge og piger. Ved de netop afholdte europamesterskaber for ungdom vandt Simon Andreasen, Malene Degn og Anna Madsen flere af de individuelle konkurrencer. Dansk MTB har med satsningen taget et kæmpe skridt frem mod igen at blive en MTB Nation, der vinder store titler. Mads Bødker og hans trænerstab fortjener prisen. Helt uegennyttigt og med en usvækkelig tro på at deres arbejde kan gøre en forskel for de unge, har de skabt et unikt talentudviklingsprojekt i dansk cykel sport.

KLAUS NIELSEN og BENJAMIN JUSTESEN
Klaus Nielsen og Benjamin Justesen plejer at være hinandens værste konkurrenter, og har i flere år konkurreret om diverse titler, og har begge kunnet kalde sig danmarksmestre med den anden på en sekundær placering, men 2012 blev året hvor de gik sammen I ”Projekt OL 2012”. Ved deltagelse i løb over hele Europa forsøgte de at køre point hjem til at én af dem kunne komme med til OL. I en kassevogn gik turen både til Tyrkiet, Ukraine, Tjekkiet, Østrig, USA, Holland, Belgien og Andalucien. Ofte stod den på dårlige hoteller og motervejs-kaffe. Klaus og Benjamin er indstillet for en ukuelig optimisme og for aldrig at tvivle på at de havde gang I det rigtige. OL-deltagelsen glippede desværre med få point.

ANNIKA LANGVAD
Da Annika Langvad krydsede mållinien med tårer i øjnen og et kæmpe smil fra øre til øre, var det forløsningen på et år, som havde været svært, og som tegnede til at blive det dårligste år i hendes karriere som mountainbike-rytter nogensinde. Der er absolut ingen bedre måde at afslutte sæsonen på, end den Annika Langvad har gjort. Efter så megen frustration, fortvivlelse og skuffelse kom forløsningen i Ornans i Frankrig på en mudret og tung bane, da hun for anden gang tog VM-titlen i Maraton. Efter flere skader og mange skuffede forventninger, hvor hun bl.a. måtte melde afbud til OL på grund af to brækkede ribben, havde hun og mange andre indstillet sig på, at det her ikke blev året for hende, men efter en tæt dyst under umulige forhold. kan hun endnu en sæson iføre sig den regnbuefarvede trikot. Annika fortjener prisen, fordi hun er en fighter, der aldrig giver op.

TRAIL BUILDERS COPENHAGEN
TBCs arbejde er at skabe mountainbike-spor, der passer ind i de danske skove og samtidigt kan holde til den massive fremgang, mountainbike-sporten oplever i Danmark disse år. Trail Builders Copenhagen har gennem en hel række af spor-dage gjort en kæmpe forskel for kvaliteten af de spor, vi bruger. En Trail Builder arbejder gratis og bruger mange timer på arbejdet hver måned. Derfor er de indstillet til prisen som Årets mountainbiker.

Her kan du læse om de nominerede i hver kategori

 1. Årets landevejsrytter
 2. Årets enkeltstartsrytter
 3. Årets Mountainbike-rytter
 4. Årets BMX-rytter
 5. Årets banerytter
 6. Årets hjælperytter
 7. Årets motionsrytter
 8. Årets profil
 9. Årets talent
 10. Årets klub
 11. Årets cykelevent
 12. Oddset prisen