KØB PLUS!

Årets hjælperytter

KLIK HER OG STEM PÅ KANDIDATERNE TIL DANISH BIKE AWARD 2012


LARS BAK, Lotto-Belisol

Lars Bak har i år bekræftet at det ikke var tilfældigt, da han i 2011 blev kåret til ”Verdens bedste hjælperytter”. Han har ført i timevis, hentet udbrud, kørt sprinttog og hentet flasker til forskellige kaptajner. Han har medvirket til flere af André Greipels sejre. Og så vandt han en fantastisk Giro-etape, da han endelig selv fik chancen.

NICKI SØRENSEN, Saxo Bank-Tinkoff
Med sine 37 år er Nicki Sørensen en af veteranerne blandt hjælperyttere. Men alder og erfaring har kun gjort ham bedre. I år var han som eneste dansker med til at føre Alberto Contador til sejr i Vueltaen. Han er en af feltets stille eksistenser, der aldrig klager, men altid løser sine opgaver.

MICHAEL MØRKØV, Saxo Bank-Tinkoff
Der er mange måder at være hjælperytter på, og Michael Mørkøv kender dem alle sammen. Som vejkaptajnen, der træffer beslutninger og holder chefen godt beskyttet. Som slideren, der henter flasker og tøj. Eller som angriberen, der går i udbrud, så holdkammeraterne kan sidde på hjul. Mørkøv kan det hele, og hans værdi og anseelse er steget mærkbart i 2012.

CHRISTIAN MOBERG JØRGENSEN, Glud & Marstrand-LRØ
Christian Moberg er en rollemodel for de unge ryttere på G&M-LRØ. Med sin loyalitet og sin arbejdsomhed ofrer han gerne sine egne chancer for at styrke sine holdkammeraters. Også i 2012 har han udmærket sig ved en eksemplarisk arbejdsindsats. I Post Danmark Rundt løste han i år opgaven som Andre Steensens håndplukkede højre hånd.

Her kan du læse om de nominerede i hver kategori

 1. Årets landevejsrytter
 2. Årets enkeltstartsrytter
 3. Årets Mountainbike-rytter
 4. Årets BMX-rytter
 5. Årets banerytter
 6. Årets hjælperytter
 7. Årets motionsrytter
 8. Årets profil
 9. Årets talent
 10. Årets klub
 11. Årets cykelevent
 12. Oddset prisen