Russiske hackere har tilsyneladende udset sig amerikanske sportsfolk som sine primære mål.

Gruppen, der kalder sig Fancy Bear, har hacket Det Internationale Dopingagentur (Wada) og lækket fortrolige informationer om flere amerikanske topatleter.

Blandt de mest prominente er tennissøstrene Serena og Venus Williams og gymnasten Simone Biles, der vandt fire guldmedaljer ved de olympiske lege i Rio de Janeiro.

De lækkede oplysninger viser ifølge gruppen, at de amerikanske atleter tilsyneladende fik lov til at tage medicin, der normalt står på Wada's dopingliste.

Men atleterne har afvist, at der skulle være tale om doping. De har fået tilladelse til at bruge præparaterne pga forskellige lidelser.

Venus Williams udsendte efter offentliggørelsen en skriftlig udtalelse.

»Jeg er skuffet over, at mine private medicinske journaler er blevet kompromitteret af hackere og offentliggjort uden min tilladelse. Jeg har fulgt reglerne, der er udarbejdet af Tennis Anti-Doping Program, og har ansøgt og fået dispensation,« skriver hun blandt andet.

Den russiske hackergruppe skrev på sin hjemmeside, at de amerikanske atleter 'præsterede godt, men ikke fair' i Rio.

Også gymnasten Simone Biles har kommenteret oplysningerne.

»Jeg har ADHD, og jeg har taget medicin for det, siden jeg var et barn. I skal vide, at jeg tror på en ren sport, har altid fulgt reglerne og vil fortsat gøre det, for fair play er afgørende for sporten og meget vigtigt for mig,« skriver hun i en besked på Twitter.

Simone Biles uddyber:

»Jeg har ADHD og tager medicin for det, og det er ikke noget at skamme sig over og ikke noget, jeg er bange for, at offentligheden ved,« skriver hun i en besked på Twitter.

En repræsentant for det amerikanske antidopingagentur siger ifølge New York Times, at de pågældende atleter har fulgt alle regler.

Wada har bekræftet, at organisationens fortrolige databaser er blevet hacket af gruppen. Samtidig retter organisationen pilen mod Rusland.

»Disse kriminelle handlinger gør det meget svært for det internationale antidoping-fællesskab at genoprette tilliden til Rusland,« siger generaldirektør Olivier Niggli ifølge New York Times.

Han henviser til tidligere afsløringer om, at den russiske regering har stået bag organiseret doping af russiske atleter.

Over for New York Times afviser talsmanden for den russiske præsident, Vladimir Putin, at Ruslands skulle være involveret i afsløringerne.

»Det er helt udelukket,« lyder det fra Dmitry Peskov.