Et Facebook-opslag med et billede af et drægtigt hunpindsvin, som var afgået ved døden, blev mandag morgen delt flere tusinde gange. Afsenderen, Merete Christina Bislov Hansen, skrev, at det stakkels dyr havde lidt sin tragiske skæbne, fordi asylansøgere fra Avnstrup Asylcenter havde spillet fodbold med det. Men nu fortæller Røde Kors, som driver centeret, en helt anden veriosn af historien.

Merete Christina Bislov Hansen er frivillig hos dyreorganisationen Pindsvinevennerne, og søndag klokken 19 fik hun indleveret det hårdt sårede, højgravide pindsvin af en leder fra asylcenteret.

»Det blødte ud af både næsen og enden og var halvt bevidstløst og simpelthen så forslået,« siger Merete Christina Bislov Hansen til BT.

I et Facebook-opslag skrev hun, at 'pindsvinet blev brugt som fodbold på Avnstrup asylcenter'. Opslaget blev delt næsten 3.000 gange og afstedkom mange vrede kommentarer, før Merete Christina Bislov Hansen fjernede det igen mandag formiddag.

Overfor BT forklarer hun, at asylcenterets daglige leder selv gav hende samme forklaring, da han indleverede pindsvinet, om end han ikke selv havde været vidne til det påståede dyreplageri.

»Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt, det har været for det pindsvin. Jeg fatter ikke, at man kan finde på at behandle et lille dyr på den måde,« siger hun.

Merete Christina Bislov Hansen tog herefter kontakt til Avnstrup Asylcenter, som ligger ca. 15 km sydvest for Roskilde, men fik angiveligt at vide, at der 'ikke var ressourcer' til at politianmelde sagen og finde frem til de skyldige.

»Jeg forstår ikke, at man kan være så ligeglad. Og det drejer sig både om dem, der har gjort det, og ledelsen, som ikke vil gå videre med det og politianmelde. Det er ikke i orden,« siger hun.

Blev fundet af børn udenfor centeret

Men Avnstrup Asylcenter, som er drevet af Røde Kors, fortæller til BT en noget anden version af, hvad der skete i forbindelse med indleveringen af det sårede hunpindsvin. Og det står i slående kontrast til det, der fremgik af det nu slettede Facebook-opslag.

»Jeg kan se i min logbog, at nogle af børnene fra centeret fandt pindsvinet i vejkanten uden for asylcenteret. De var rigtig kede af at se, hvor meget pindsvinet led og indbragte det til personalet, siger regionsleder i Røde Kors, Eva Svenningsen, som er lederen af Avnstrup Asylcenter.

Røde Kors-personalet fandt Pindsvinevennerne på nettet, kontaktede dem og blev henvist til Merete Christina Bislov Hansen, som er den frivillige, der bor tættest på asylcenteret. Derefter indleverede han det alvorligt sårede dyr til hende.

»Personalet håbede, at pindsvinet måske kunne reddes, hvis det blev tilset af en professionel,« siger Eva Svenningsen.

Hun har ikke kendskab til, at der er blevet sparket til pindsvinet på asylcenterets grund - eller at noget lignende har fundet sted ved tidligere lejligheder.

Asylcenteret er i kontakt med Pindsvinevennerne med henblik på at få en ekspert fra dyreorganisationen derud og fortælle beboerne om de fredede pindsvin.

Her er Merete Christina Bislov Hansens Facebook-opslag, som blev delt mere end 2.000 gange, før hun mandag formiddag valgte at slette det.