Ved du mere om sagen eller kender du til lignende oplevelser? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv en mail til 1929@bt.dk eller send os en besked på Facebook.

BT har fredag beskrevet, hvordan 9. klasser på Strandskolen i Risskov blev sendt hjem efter en halv time på sidste skoledag. Det var straffen for en såkaldt ’dødsliste’, som eleverne havde udfærdiget over yngre elever, der skulle have ekstra meget vand.

Men det er ikke kun på Strandskolen, at 9. klasses elevernes traditionsrige fejring af sidste skoledag tog en uheldig drejning.

TV2 skriver, at tre elever blev smidt hjem fra Kirkebakkeskolen i Vejle, fordi de havde sprøjtet tis på de andre elever.

De tre elever fra 9.klasse havde fyldt vandkanonerne med urin i stedet for postevand, og da den planlagte vandkamp gik i gang, skød de tis efter de andre elever.

Ifølge skoleleder på Kirkebakkeskolen Trine Verner, var det kun få elever, der blev ramt af urinstrålerne. Alligevel tager skolen sagen meget alvorligt.

»Vi tager det her meget alvorligt, det er en yderst grænseoverskridende handling, og den slags tolererer vi selvfølgelig ikke,« siger Trine Verner til tv2.dk

Skolen er i gang med at undersøge, om der har været flere elever, der stod bag, og de hjemsendte elevers forældre er blevet kontaktet. Derudover har skolen inddraget SSP - det kriminalpræventive samarbejde mellem skole, politi og forvaltning.

Alle de elever, der følte til utilpasse efter vandkampen, fik lov til at gå hjem og tage et bad.

Udover vandkamp er karamelkast og forskellige kåringer typisk populære indslag på 9.klasses elevernes sidste dag i folkeskolen. Af frygt for at elever bliver ydmyget i forbindelse med dagen, har flere skoler ifølge Berlingske taget særlige forholdsregler. Det gælder blandt andet på  Øster Farimagsgades Skole i København, hvor lærerne på forhånd skal godkende alle kåringer for at sikre, at ingen bliver hængt ud.

»Vi har været igennem nogle ubehagelige år, hvor elever gik grædende herfra, fordi de blev 'Årets Fjols' og 'Årets Taber', og det vil vi simpelthen ikke risikere igen. Vi skal selvfølgelig ikke totalcensurere, men vi gider ikke have de her kedelige episoder. Det skal være en festdag for alle,« siger Axel Bech, inspektør på Øster Farimagsgades Skole, til Berlingske.

Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal synes, det er en god ide, at skolerne på forhånd godkender 9. klassernes underholdning.

»Det skal være en god dag for alle, og skolerne kan ikke risikere, at nogle elever bliver trynet. Derfor giver det god mening, at lederen eller lærerne er inde over,« siger Claus Hjortdal til Berlingske.