Den syriske mand Daham Al Hasan, der er stået frem i flere medier og har ønsket alle sine tre koner og 20 børn til Danmark, har huller i sin forklaring, mener den konservative politiker Naser Khader.

»Manden virker umiddelbart utroværdig. Til Ekstra Bladet siger han, at han er håndværker, og til TV2 siger han, at han er landmand. Jeg kender Syrien godt, og jeg kan ikke forstå, hvordan han har været i stand til at forsørge tre koner og tyve børn dernede. Og når han så kommer til Danmark, så kan han ikke noget som helst,« siger Naser Khader.

Den 47-årige syriske Daham Al Hasan er både stået frem i Ekstra Bladet og TV2 og har fortalt, hvordan han har tre koner og 20 børn, men kun har den ene kone og de otte børn hos sig i Danmark. Resten opholder sig ifølge syreren i IS-højborgen Deir ez-Zur.

Han fortæller også, at han gerne vil have resten af familien herop.

Den syriske fader til 20 fortæller siger, at han ikke længere kan forsørge sig selv og ikke har overskud til at lære dansk eller at arbejde.

»Engang var jeg stærk og fuld af energi. Men jeg kan ingenting nu. Jeg er syg. Jeg er sygemeldt på grund af psykiske problemer, som min læge giver mig medicin for. Jeg magter heller ikke at lære dansk lige nu,« siger han til Ekstra Bladet.

Udlændinge- og integrationsordfører for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen mener, reglerne er ret klare på området.

»Han kan kun blive familiesammenført med én ægtefælle. Og naturligvis skal manden lære dansk, og han skal arbejde, når han kan arbejde. Alle er forpligtet til at forsørge sig selv, hvis de kan. Og sådan skal det også være,« siger hun.

Hun mener, det er helt ok, at hans mindreårige børn kommer herop - og det kan de også ifølge reglerne. Men her stopper det også.

»Jeg synes, det må være rimeligt, at man kun kan blive familiesammenført med en enkelt ægtefælle.«

Naser Khader mener, at en uvildig læge nu bør undersøge, om han vitterligt er syg, og i det hele taget bør sagen kulegraves, mener han.

»Nogle læger er lidt for rundhåndede med lægeerklæringer, hvis man kommer og siger, man er flygtning. Den sag lugter, og derfor mener jeg, myndighederne må screene hele sagen,« siger han.

Over for Ekstra Bladet langer han desuden ud efter den syriske flygtning.

»Jeg mener han er dybt skadelig. Jeg tror ikke på, han er uarbejdsdygtig. Jeg mener, man skal være benhård over for ham og sige, at nu stopper vi ydelserne, ind til vi kender sagen bedre.«