Liberal Alliances Mette Bock har lejet sin lejlighed ud på Airbnb og får samtidig tilskud fra staten.

København: Liberal Alliances folketingspolitiker Mette Bock har gjort en forretning ud af at skulle bo to steder, skriver Ekstra Bladet.

Politikeren er fra Jylland, hvor hun har en bolig. Men samtidig har hun købt en lejlighed i København, som hun ifølge Ekstra Bladet ofte lejer ud på udlejningstjenesten Airbnb.

Lejligheden i København er blevet lejet ud til til 953 kroner per nat ifølge udlejningstjenesten, samtidig med at Mette Bock modtager 30.099 skattefrie kroner til at dække udgifter ved dobbelt husførelse af staten.

Ekstra Bladet er blevet gjort opmærksom på udlejningen af en af brugerne, der undrede sig over sin lejers titel og siden kontaktede Ekstra Bladet.

Over 25 anmeldelser er der ifølge Ekstra Bladet blevet skrevet af lejligheden på Airbnb.

Mette Bock selv siger til Ekstra Bladet, at hun ikke finder det forkert at bruge tjenesten, fordi hun selv ejer lejligheden.

- Jeg ejer - i modsætning til andre folketingsmedlemmer fra provinsen, min egen lejlighed i København. Jeg betaler selv de fulde udgifter hertil, og modtager således ikke tilskuddet på de cirka 75.000 kroner årligt, som andre medlemmer, der selv har ejet en lejlighed før den nuværende ordning blev indført, kan få, siger hun.

Hun henviser samtidig til, at hun også vil få tilskuddet for den dobbelte husførelse, når hun om en måneds tid flytter ind i en præsidiumelejlighed på Christiansborg.

Ritzau har forsøgt at kontakte Mette Bock, men det er endnu ikke lykkedes.

Udlejningstjenesten Airbnb har været omdiskuteret, fordi Airbnb ikke offentliggør brugernes indtjening til de danske skattemyndigheder. Dermed kan de danske skattemyndigheder ikke se, om brugerne er skattepligtige af deres udlejningsindkomst.

/ritzau/