32-årige Lill-Christine Onstad blev noget overrasket, da hendes søn på 12 for et par uger siden kom hjem og fortalte, hvad han havde lært i religionsundervisningen.

Den 12-årige dreng går på den kristne skole Danielsen barneskole på Sotra i Hordaland i Norge, og her havde han lært, hvordan Islam er en religion, der handler om krig, og at muslimer hader alle, der tror noget andet end dem selv. Det skriver TV 2 Norge.

Moderen fortæller, at hun fik et decideret chok, da sønnen kom hjem og fortalte, hvad han havde lært. Han havde også et ark med hjem, som han havde fået udleveret i skolen og som opstillede ligheder og forskelle mellem Jesus og Muhammed.

Muhammed spreder krig

Under 'ligheder' på sedlen står der blandt andet:

'Begge mødte en blind mand og en kvinde, der havde begået utroskab. MEN: Jesus helbredte manden og tilgav kvinden. Muhammed overså manden og fik kvinden dræbt.'

Under 'uligheder' har den pågældende religionslærer oplistet en lang række punkter, der adskiller Jesus fra Muhammed, blandt andet:

'Muhammed spredte islam med krig, mens Jesus vendte den anden kind til og døde for vores synder.'

Det står også nævnt, hvordan Jesus bad for sine fjender, mens Muhammed omvendt fordømte dem og opfordrede til at være hårde imod dem og dræbe dem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Denne seddel med ligheder og forskelle mellem Jesus og Muhammed fik Lill-Christine Onstads 12-årige søn udleveret på Danielsen barneskole i Norge.
Denne seddel med ligheder og forskelle mellem Jesus og Muhammed fik Lill-Christine Onstads 12-årige søn udleveret på Danielsen barneskole i Norge. Foto: Privatfoto Lill-Christine Onstad
Vis mere

Læreren: Der er ikke noget positivt at sige om islam

Lill-Christine Onstad fortæller til TV 2 Norge, at hun konfronterede den pågældende lærer.

»Jeg konfronterede ham og spurgte, om jeg havde misforstået min søn. Det havde jeg ikke, og han var tydelig om, at han havde lært børnene det syn, han havde. Jeg fortalte, at vi ikke synes, den måde at undervise og fremstille religion på var særlig godt, men han mente ikke, at der var noget positivt at sige om islam,« fortæller moderen.

Rektor undskylder

Rektor på Danielsen barneskole, Frode Monsen, beklager episoden og forklarer, at det materiale Lill-Christine Onstads 12-årige søn har været udsat for på ingen måde er i tråd med den undervisning, skolen ønsker at være repræsentant for.

»Det er mit ansvar, og det er beklageligt at dette har været en del af undervisningen. Jeg vil også undskylde til de forældre, som har reageret på dette. Vi skal rydde op i dette internt,« siger rektoren til TV 2 Norge.