Sportstøjsgiganten Nike suspenderer sit samarbejde med tennisstjernen Maria Sharapova, oplyser selskabet i en meddelelse.

Det sker, efter at Sharapova er blevet taget for brug af det ulovlige middel meldonium.

»Vi er kede af og overraskede over nyhederne om Maria Sharapova. Vi har besluttet at suspendere vores samarbejde med Maria, mens undersøgelserne fortsætter. Vi vil forsætte med at holde øje med situationen,« skriver Nike.

Sharapova har sin egen tøjserie hos det amerikanske selskab.

Og Nike poster masser af penge i den russiske tennisspiller. I 2010 skrev Nike den hidtil største kontrakt med en kvindelig sportsstjerne nogensinde, da Maria Sharapova blev bundet til firmaet i otte år til gengæld for en samlet sum på end en halv milliard kroner.

Maria Sharapova oplyste på et pressemøde mandag, at hun testede positiv for et forbudt stof under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Det er stoffet meldonium, der er blevet fundet spor af i Sharapovas dopingprøve. Stoffet blev sat på den forbudte liste ved årsskiftet, og ifølge den russiske stjerne fik hun det i sig via medicin, hun har taget i årevis.

»Jeg tager det fulde ansvar. Det er mit ansvar, hvad jeg putter i min krop,« sagde Sharapova på pressemødet.

Angiveligt har russeren og hendes hold ganske enkelt ikke holdt sig opdateret om, hvilke præparater de blev føjet til dopinglisten i januar.

Russeren fik besked af Det Internationale Tennisforbund (ITF) for nogle dage siden, og hun vil nu samarbejde med organisationen.

Sharapova brød igennem på den internationale tennisscene, da hun i en alder af bare 17 år og 75 dage vandt Wimbledon i 2004.

Siden har hun også vundet US Open (2006), Australian Open (2008) samt French Open to gange (2012, 2014). I alt er det blevet til 35 WTA-sejre.

Men imellem de mange sejre på kvindernes tour har skader været et tilbagevendende problem for den russiskfødte Sharapova, der har boet i USA, siden hun var syv år.

Det er endnu uvist, hvordan Sharapova bliver straffet for den positive test.

/ritzau/