Den mand, der blev dræbt på en politistation i Paris torsdag kort før middag, er blevet identificeret.

Efterforskerne har fundet frem til, at den døde mands fingeraftryk matcher med en 20-årig mand, der for et par år siden blev dømt for tyveri. Han var angiveligt en hjemløs mand født i Casablanca i Marokko, skriver AFP.

På sig under det mislykkede angreb havde manden et stykke papir med Islamisk Stats flag.

På papiret står der, at manden 'sværger troskab' til Islamisk Stat, og at han ville hævne franske 'angreb i Syrien', fortæller en kilde til AFP.

Ifølge NBC News efterforsker den franske anklagemyndighed episoden som et mord med relation til terror.

Det franske politi ryddede torsdag eftermiddag området omkring politistationen i det nordlige Paris, hvor en mand blev skudt og dræbt, da han forsøgte at angribe politiet klokken 11.30.

Manden angreb politiet på præcis samme tidspunkt, som terrorangrebet på Charlie Hebdo begyndte 7. januar 2015, fortæller chefanklageren i Paris, ifølge Daily Mirror.

Politiet frygtede flere angreb i området her på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Derfor har de evakueret hundredvis af mennesker fra nabolaget ved Rue de la Goutte d'Or.

Omkring middagstid skød og dræbte politiet i Paris en mand, der var bevæbnet med en kniv. Han forsøgte at trænge ind på en politistation i den nordlige del af byen ved 18. arrondissement, skriver AFP.

Et øjenvidne siger til AFP, at han hørte "to eller tre skud."

Efterfølgende kom der en video på Twitter, hvor man kan se den dræbte mand ligge på gaden foran politistationen på Rue de la Goutte d'Or.

Angrebet, der fandt sted i en bydel domineret af indvandrere, skete på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Episoden fandt sted få minutter efter, at Frankrigs præsident, Francois Hollande, havde holdt en tale i en anden del af Paris for at markere årsdagen for terrorangrebet på Charlie Hebdo.

Foto: PHILIPPE WOJAZER
Vis mere

En talsmand for det franske indenrigsministerium siger, at manden angiveligt råbte "Allahu Akbar" og måske bar et selvmordsbælte.

Der var dog tale om et 'falsk' selvmordsbælte, ifølge Reuters og AFP's kilder fra det franske politis fagforening.

Ifølge franske medier var der tale om en tegnebog, der var viklet ind i tape, og hvor der stak ledninger ud af den, skriver Daily Mirror.

Politiet har været massivt til stede på Rue da la Goutte d'Or, hvor en mand er blevet skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at trænge ind på politistationen.
Politiet har været massivt til stede på Rue da la Goutte d'Or, hvor en mand er blevet skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at trænge ind på politistationen. Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

Manden, der ifølge flere medier, var bevæbnet med en kniv forsøgte at trænge ind på politistationen, som Islamisk Stat tidligere har fortalt, at de ville angribe, skriver Reuters.

På Twitter florerer der billeder af en stor kniv, der ligner en machete eller en slagterkniv. Den ligger ved siden af den dræbte mand. Om det er mandens våben, er ikke bekræftet.

Også specialstyrker bevæbnet med maskinpistoler har været på gerningsstedet i det nordlige Paris.
Også specialstyrker bevæbnet med maskinpistoler har været på gerningsstedet i det nordlige Paris. Foto: LIONEL BONAVENTURE
Vis mere

Manden blev skudt af politiet, inden han nåede at gennemføre det påståede angreb. Politiet har ikke fundet papirer på manden, der kan identificere ham. Men de arbejder hårdt på at finde ud af, hvem manden er, ifølge Daily Mirror.

Anna Polonyi, der arbejder på avisen New York Times, bor tæt på stedet, hvor politiet skød manden. Hun har taget billeder af gerningsstedet, hvor politiet var massivt til stede torsdag eftermiddag.

Ved angrebet 7. januar for et år siden blev 12 mennesker dræbt i satiremagasinets redaktionslokaler af to gerningsmænd, som under deres flugt skød og dræbte en politimand, da han lå på jorden.

I forlængelse af angrebet blev fire mennesker dræbt i et jødisk supermarked, Hyper Cacher. Hen over tre dage blev i alt 17 mennesker dræbt.

Det var her på Rue de la Goutte d'Or, at angrebet fandt sted. I nærheden ligger en skole, som blev lukket efter skudepisoden, skriver blandt andre NBC News og Daily Mirror.

Med Google Street View kan du selv udforske området omkring politistationen på Rue de la Goutte d'Or, hvor manden blev skudt og dræbt.