Da Tivoli sidste år slog de store porte ind til Carstensens gamle have op til det traditionelle julemarked, var det uden den kendte, rødklædte julemand. I stedet kunne børnene besøge den russiske pendant, Fader Frost.

Men i år har Tivoli erkendt, at julemanden altså var en savnet skikkelse i Tivoli.

Derfor vil han også være at finde i Tivoli i dag, når det årlige og traditionelle julemarked åbner. I år har Tivoli valgt et multikulturelt julemarked. For Tivoli satser nemlig på at jule, som man gør det i de nordiske lande. Men den gamle have holder også fast i den russiske jul, hvor den hvide Fader Frost er den russiske pendant til den røde julemand.

For sidste år var der mange, som savnede at se den joviale, tykmavede ældre mand i rødt tøj og  nissehue og den evige ho ho ho latter. Det vil ikke ske i år. Her får børnene nemlig dobbelt op på julemænd.

- Det er rigtigt, at julemanden vender tilbage i år, for både vi og gæsterne har savnet ham, fortæller Torben Plank, som er pressechef for Tivoli.

Selv om pressechefen fastholder, at sidste års russiske jul med Fader Frost var en gedigen succes i stedet for det traditionelle julemarked med julemand, nisser og nisselandsby, så erkender han, at flere af gæsterne skrev til Tivoli og gav udtryk for, at de savnede den velkendte røde julemand.

- Men det er ikke fordi, gæsterne skrev til os, at den røde julemand vender tilbage til Tivoli. Det er fordi, vi i år har den nordiske jul som tema, og der hører den røde julemand naturligt til, siger Torben Plank.

Når de julestemte gæster besøger Tivoli,får de altså mulighed for både at opleve de gamle danske og nordiske juletraditioner med boder, nisser, juletræ og julepynt overalt i den smukke, gamle have.

Julemandens hus er i år blevet indrettet i Pantomime Teatret, hvor børnene kan besøge ham. Lige som gæsterne kan gå hen til det russiske område. Her kan man prøve en russisk karrusel kendt fra Zarens tid, og opleve, hvordan julen bliver holdt i Rusland.

Igen i år bliver det med boder, nisser, juletræ og julepynkt overalt i den smukke gamle have. Og for at markere at det er den nordiske og den russiske jul, der er årets tema i Tivoli, tænder julemanden og Fader Frost i fællesskab juletræet. Det sker klokken 16 i dag.

Udover alle julerierne kan gæsterne også prøve 29 af de kørende forlystelser. Og bliver det danske vejr lige koldt nok, kan gæsterne trække ind i Tivolis Koncertsal og se den børnevenlige juleballet, Nøddeknækkerne, som dronning Margrethe har lavet scenografien til.